Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Ο Τζανακόπουλος δεν έδειξε έλεος με τον Μάνο Βουλαρίνο...Δεν είναι η συγγνώμη που ζήτησε ο Μάνος Βουλαρίνος του ΣΚΑΪ (κάνει, λέει, σατιρική εκπομπή στο ραδιόφωνο του ομίλου) από τον Αντώνη Τζανακόπουλο επειδή τον είπε «απατεώνα», η συγγνώμη είναι θεμιτή όταν γίνεται ένα λάθος. Κάτι που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε, σε όλους μας θα έλεγα.

Είναι...βασικά η ευκολία που ένας τύπος με δημόσιο λόγο αποκαλεί τον άλλον απατεώνα, είναι η ευκολία μετά που το ανακαλεί, η ευκολία που ζητάει συγγνώμη και, τέλος, η ευκολία που ειρωνεύεται ενδιαμέσως. Αλλά όταν αποκαλείς τον άλλον απατεώνα γιατί μετά ζητάς συγγνώμη; Δεν κατάλαβα;

Ιδού λοιπόν το story του δημόσιου εξευτελισμού του Μάνου Βουλαρίνου στο Twitter. Γράφει κάτι ο Αντώνης Τζανακόπουλος για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Αντώνης Τζανακόπουλος που υπογράφει ως «Associate Professor of Public International Law, University of Oxford» οπότε ίσως και να γνωρίζει δύο τρία πράγματα περισσότερα από κάποιους από εμάς για το ζήτημα ξένα πανεπιστήμια. Και πετάγεται ο Μάνος Βουλαρίνος από το Φάληρο να του απαντήσει ως εξής:


«Ρωτάει ο απατεώνας "που είναι η αστυνομία" για πανεπιστήμιο χωρίς προβλήματα βανδαλισμών και τραμπουκισμών το οποίο έχει παντού κάμερες και σεκιούριτι που είναι σεκιούριτι και όχι πορτιέρηδες».

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι απολαυστικός:

Αντώνης Τζανακόπουλος: Καλησπέρα κύριε Μάνο Βουλαρίνο. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να στοιχειοθετήσετε ενώπιον του νόμου και της τάξης ότι είμαι «απατεώνας». Αλλιώς φαντάζομαι εντός 24 ωρών θα έχετε σβήσει αυτό το tweet.
Μάνος Βουλαρίνος: Το χρησιμοποίησα με τη πολιτική έννοια του όρου. Αλλά αν ενοχλεί δεν είναι σωστό να το χρησιμοποιώ και το σβήνω για να το αντικαταστήσω με κάτι που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί.
Αντώνης Τζανακόπουλος: Και θα το σβήσετε κύριε @ManosVoularinos, και θα επανορθώσετε ζητώντας δημόσια συγγνώμη που με αποκαλέσατε απατεώνα, παρακαλώ.
Μάνος Βουλαρίνος: Πολύ ευχαρίστως Αντώνη Τζανακόπουλε. Ζητώ συγγνώμη που σας αποκάλεσα "απατεώνα".
Αντώνης Τζανακόπουλος: Έτσι μπράβο. Δεκτή η συγγνώμη σας αν και τα εμβόλιμα tweet που επίσης σβήσατε θα μείνουν να σας χαρακτηρίζουν. Καλό σας βράδυ.

Το εμβόλιμο tweet το βλέπετε παρακάτω (το έσβησε και αυτό ο Βουλαρίνος).
Θυμήθηκα μία άλλη ιστορία με τον Βουλαρίνο, όταν βγήκε και ειρωνευόταν την «επιχορήγηση» που πήρε από το ΕΚΟΜΕ ο Κώστας Γαβράς για την ταινία του για τον Βαρουφάκη. Φουλ ειρωνικός και καταγγελτικός. Μέχρι που τρεις ημέρες μετά πήρε ανάλογη «επιχορήγηση» και μία τηλεοπτική σειρά του ΣΚΑΪ στον οποίον εργάζεται. Ο Βουλαρίνος κατάπιε τη γλώσσα του και πάλι. Φαίνεται, δεν μαθαίνει...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες