Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

 

Κάνει προσευχή στον "Άγιο covid" για να αναβληθεί η δίκη! Αμετάκλητα στο εδώλιο ο Λάσκαρης μαζί με την Κύπρια σύζυγο του. Λετονός επιχειρηματίας τους μήνυσε ότι του "έφαγαν" 915 κιλά χρυσό και 57.000.000 ευρώ. Όλο το κατηγορητήριο.


edolio5 

Αμετάκλητα και τελεσίδικα ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Νίκος Λάσκαρης παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών μαζί με την σύζυγο του, Κύπρια δικηγόρο η Ευσεβίου Τζώρτζια. Σήμερα και οι 2 είναι ελεύθεροι έχοντας καταβάλει εγγύηση 400.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο Εφετών, υπό την προεδρία του Βασίλη Κωστόπουλου, αποφάσισε να γίνει κατηγορία για υπεξαίρεση 54 εκατ. ευρώ τόσο εναντίον του κ. Λάσκαρη, όσο και κατά της συζύγου του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζεύγος απέστειλε 112 εμβάσματα σε προσωπικούς του λογαριασμούς στη Ζυρίχη, ενώ έπρεπε με τα χρήματα αυτά να αγοράσει χρυσό για λογαριασμό Λετονού επιχειρηματία.

Η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα κατέληξε ότι τα 54 εκατ. ευρώ δόθηκαν ως εξής:

- 800.000 χιλιάδες ευρώ στην ΚΑΕ Άρης

- 2.400.000 ευρώ για τη διοργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης των κατηγορούμενων στην Κέα

- 1.650.000 ευρώ για αγορά οικοπέδου στη Μύκονο

- 1.400.000 ευρώ για αγορά ελικοπτέρου

- 2.100.000 ευρώ για αγορά διαμερίσματος στο Μόντε Κάρλο

- 1 εκατ. ελβετικά φράγκα για χορηγία στην ΚΑΕ Άρης

- 10.800.000 ευρώ σε αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων των κατηγορουμένων

- 7 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων των κατηγορουμένων.

Ο Λετονός επιχειρηματίας Μίκαελ Σουμπότινς,  ισχυρίζεται ότι, ο πρόεδρος της ομάδας του Άρη και σύζυγος του, " με δόλια τεχνάσματα και απατηλές υποσχέσεις, του άρπαξαν 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ". Μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λετονού, μέρος των περιουσιακών αυτών στοιχείων, χρησιμοποίησε ο  Λάσκαρης, για να αγοράσει τις μετοχές του Άρη. Η Δικαιοσύνη έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλλε ο Λετονός επιχειρηματίας κατά του ζεύγους Λάσκαρη, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί οποιαδήποτε κινητή και ακίνητη περιουσία διαθέτουν στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και οι μετοχές του Άρη, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση του χρυσού. 

Στα απολογητικά τους υπομνήματα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, και η σύζυγός του, Τζώρτζια Ευσεβίου, υποστήριξαν πως η οργάνωση της Σαϊεντολογίας και ένας πόλεμος εταιρειών διαδικτυακής πώλησης χρυσού τους έφεραν αντιμέτωπους με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Απολογούμενοι στην 11η τακτική ανακρίτρια Αθηνών Χρυσούλα Γκούμα για τη μυθιστορηματικών διαστάσεων υπόθεση της διαδικτυακής πώλησης χρυσού, μετά από μήνυση του Λετονού Μάικλ Σουμπότινς, που τους κατηγορεί ότι «του άρπαξαν 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ», το ζεύγος Λάσκαρη υποστηρίζει ότι, έπεσε θύμα εκβιασμού του Λετονού χειριστή της πλατφόρμας διαδικτυακού χρυσού και Σαϊεντολόγων!

Τα επιχειρήματα τους φαίνεται ότι έπεισαν σε κάποιο βαθμό την ανακρίτρια και την εισαγγελέα, που δεν τους προφυλάκισαν, όταν απολογήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου, κατηγορούμενοι για απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια κ. Γκούμα, ο πρόεδρος του Αρη δήλωσε την αθωότητα του: "Αρνούμαι και αποκρούω τις κατηγορίες. Είναι προϊόν απάτης και εκβίασης εκ μέρους του μηνυτού, ο οποίος χρησιμοποιεί και την εταιρεία του, για να στραφεί κατ΄εμού και της συζύγου μου…".

Στο μόλις δύο σελίδων απολογητικό του υπόμνημα κατηγορεί τον Λεττονό μηνυτή Μάικλ Σουμπότινς, και δύο συνεργάτες του ότι κατασκεύασαν με ψεύδη την υπόθεση της υπεξαίρεσης, για να τους αποσπάσουν εκβιαστικά 20.000.000 ευρω.

Ο κ. Λάσκαρης παραπέμπει στο 102 σελίδων υπόμνημα και στα έγγραφα, που προσκομίζει η σύζυγός του, τα οποία αποδεικνύουν, όπως αναφέρει «τις δόλιες ενέργειες του Μ. Subotins και των ανθρώπων, που συμπορεύονται μαζί του, δηλαδή του Γκεντιμηνά Καλύτις και του Κώστα Κολοκασίδη”.

Ενα απίστευτο οικονομικό - δικαστικό θρίλερ με χολυγουντιανή πλοκή, προκύπτει διαβάζοντας το 100σελιδο υπόμνημα της Τζώρτζιας Ευσεβιου.

Η σύζυγος του ισχυρού παράγοντα του μπασκετικού Αρη υποστηρίζει ότι, δεν υπεξαίρεσε, αλλά αγόρασε διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης χρυσού από τον Ρώσο Ερεμεβ, συνεργάτη του Σουμπότινς, ο οποίος αντιδρούσε, επειδή μεγάλα χρηματικά κατευθύνονταν στους Σαϊεντολόγους.

Περιγράφει ένα υπόγειο πλέγμα εταιριών διαδικτυακής πώλησης χρυσού ανά την υφήλιο, το οποίο ξεκίνησε από την Ελβετία και την Αγγλία και κατέληξε στη Βουλγαρία.

Σε όλα αυτά εμπλέκεται και η οργάνωση της Σαϊεντολογίας, σε εκδηλώσεις της οποίας συμμετείχε ο Νίκος Λάσκαρη, που έκανε και δωρεές.

“Ο σύντροφος μου εμπιστεύτηκε απόλυτα τον σύμβουλο επιχειρήσεων και φίλο του Ιωάννη Ηλιόπουλο, κάτοικο τότε Ρίγας Λετονίας, μέλος της οργάνωσης της Σαιεντολογίας, της οποίας ο σύντροφος μου ήταν συμπαθών, συμμετέχοντας σε κάποιες εκδηλώσεις και κάνοντας δωρεές. Ο σύντροφος μου εμπιστεύτηκε απόλυτα τον Ιωάννη Ηλιόπουλο και συγκεκριμένα, όταν δήλωσε ότι, γνωρίζει και εγγυάται τον Ρωσόφωνο Λιθουανό, κατοικο Ρίγας Λεττονίας Gediminas Kalytis, ο οποίος με τη σειρά του συνεργαζόταν με τον Λεττονό, κάτοικο Ριγας ομοιως, Mihalis Subotins, ειδικό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προγραμματιστή και ειδικό στην δημιουργία ηλκτρονικών πλατφορμών διαδικτυακών συναλλαγών, επίσης σαιεντολόγο και αντιπρόσωπο της LRH HUBBARD College στη Ρίγα της Λετονίας.Ο Ηλιόπουλος εξήγησε ότι, ο Sergei Eremeev ήταν ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εδρεύουσας στο Ντουμπάι εταιρίας εμπορίας χρυσού EMGOLDEX TRADE DMCC.Χειριστής της πλατφόρμας αυτής ήταν ο Μ. Subotins, ενω ο G. Kalytis ουδεμά σχέση είχε με το όλο θέμα. αλλά ήταν ο “χειριστής”, “καθοδηγητής”, “auditor”- “εξομολογητής” του Subotins εκ μέρους της οργάνωσης των Σαϊεντολόγων και λόγω της διαρθρώσεως αυτής της οργάνωσης ο Subotins έδινε αναφορά σε αυτόν".

Η Τζώρτζια Ευσεβίου περιγράφει ένα απίστευτο οικονομικό - δικαστικό θρίλερ με μυθιστορηματική πλοκή, που εκτυλίχτηκε μέσα από ένα υπόγειο πλέγμα εταιριών διαδικτυακής πώλησης χρυσού ανά την υφήλιο, το οποίο ξεκίνησε από την Ελβετία και την Αγγλία κατέληξε στη Βουλγαρία.

Στο απολογητικό της υπόμνημα ισχυρίζεται ότι, δεν υπεξαίρεσε, αλλά αγόρασε διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης χρυσού από τον Ρώσο Eremeev, τον συνεργάτη του Subotins, ο οποίος αντιδρούσε, επειδή μεγάλα χρηματικά κατευθύνονταν στους Σαϊεντολόγους.

“Οι σχέσεις μεταξύ Eremeev και Subotins είχαν διαταραχτεί με καθημερινές συγκρούσεις… Ο Subotins δεν έπραττε τίποτα χωρίς τη συναίνεση του Kalytis, ο οποίος ήταν επόπτης του στη Σαϊεντολογία.

Αλλωστε ο Eremeev πιστός ορθόδοξος χριστιανόςΡώσος αντιδρούσε πάρα πολύ διότι χρηματικά ποσά ευθέως κατευθύνονταν από τον Subotins στους Σαιεντολόγους, με τους οποίους ο Eremeev δεν ήθελε να έχει καμμία σχέση. Εγω συμφωνούσα με τον Eremeev, άλλωστε ο σύντροφος μου δεν είχε καμμία σχέση με καταβολή χρημάτων στους Σαϊεντολόγους. Με τη σειρά του ο Subotins δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παρακούσει τον Kalytis”.

Η κ. Λάσκαρη υποστηρίζει ότι, μετά από όλα αυτά αγόρασε την διαδικτυακή πλατφόρμα από τον Eremeev, με τίμημα χαμηλό ως προς τα μετρητά (65.000 ευρώ}, αλλά σοβαρότατο ως προς το χρυσό που καταβλήθηκε, ήτοι 390 κιλά χρυσό αξίας (επί 34.000 ευρώ το κιλό) 13.260.000 ευρώ.

Ενώ κατηγορεί τον Subotins ότι, “ΟΥΔΕΠΟΤΕ αγόρασε χρυσό, ουδέποτε κατέβαλλε χρήματα που να ήταν δικά του, ενω ολα τα χρήματα που διαβιβασε, ηταν χρήματα των πελατών της GIG (δική της εταιρεία) και παλαιότερα της EMGOLDEX".  Τα υπόλοιπα θα ακουστούν στην ακροαματική διαδικασία, εάν η δίκη δεν αναβληθεί λόγο Covid κάτι που εύχεται ο Λάσκαρης και η συμβία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες