Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

«Εξοντώνουν» τον Σκοπιανό που έκαψε την βουλγαρική σημαία!


Οι Βούλγαροι αντέδρασαν σκληρά στην βεβήλωση του εθνικού τους συμβόλου


Σε καρναβάλι που έγινε σε χωριό των Σκοπίων, συγκεκριμένα στο χωριό Βέβτσανι το οποίο κατοικείται αποκλειστικά από Σλάβους, οι παρευρισκόμενοι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία η οποία είχε απαγορεύσει την διενέργεια της εκδήλωσης, έκαψαν μια βουλγαρική σημαία.

Αυτά που ακολούθησαν, προκαλούν δέος αλλά και ντροπή για την Ελλάδα. Διότι εδώ η σημαία θεωρείται «κουρελόπανο» και όσοι την βεβηλώνουν την «γλιτώνουν» με ένα χτύπημα στην πλάτη.

Δείτε λοιπόν τι ακολούθησε μετά από αυτή την ενέργεια:

Η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, ακαριαία έδωσε εντολή στον πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Αγγέλ  Αγγέλοφ, να εκφράσει την έντονη  αγανάκτηση της για αυτήν την πράξη βανδαλισμού. Ακολούθησε φυσικά επίσημη ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείο εξωτερικών, που εκτός από την αγανάκτηση για αυτή την πράξη, περιέγραφε και τις επόμενες ενέργειες.

Ακολούθως, ο Βούλγαρος Πρέσβης Άγγελοφ πραγματοποίησε έντονη προφορική  διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων.

Υπό το βάρος των πιέσεων της Βουλγαρίας, ο πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι, καταδίκασε απερίφραστα την ενέργεια αυτή με επίσημη δήλωση του. Ακολούθως, ο Βούλγαρος πρέσβης, διαβεβαίωσε ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί με την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για την συγκεκριμένη ενέργεια, με πέντε χρόνια φυλακή. Προφανώς έχοντας την αντίστοιχη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων.

Υποδειγματική ενέργεια, υποδειγματική δράση από ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του. Ειδικότερα, σέβεται τα σύμβολα του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες