Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΡΩΕΙ! ΠΟΙΟΙ επισκέφτηκαν τον Λιγνάδη στο κελί του στη ΓΑΔΑ...




O Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται για τρίτη ημέρα στο κελί του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
 

Μελετά τη δικογραφία με τις κατηγορίες που καλείται να αντιμετωπίσει, διαβάζει λογοτεχνία και επικοινωνεί με τον δικηγόρο του, με τον Αλέξη Κούγια να αναλαμβάνει μαζί την υπεράσπισή του.
Kρατείται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ. Έξω από το κελί, υπάρχει μόνιμα αστυνομικός. Το δωμάτιο είναι σχεδόν άδειο.

Οι επισκέψεις
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι μοναδικές επικοινωνίες και επαφές του -πέρα από τον δικηγόρο του- ήταν με τον αδερφό του και μια ξαδέρφη που τον επισκέφθηκαν.

Παράλληλα, οι συνομιλίες του με τους αστυνομικούς φρουρούς του είναι περιορισμένες και οι απολύτως απαραίτητες. Αφορούν κυρίως τη σίτισή του, καθώς η τροφή προέρχεται από συγκεκριμένο μενού της Λέσχης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, το οποίο ως κρατούμενος καλείται να επιλέξει ή να διαλέξει από το τροχήλατο τραπέζι μεταφοράς τους.

Δεν έρχεται σε επαφή με άλλους κρατούμενους, ενώ μόνιμα έξω από το κελί του βρίσκεται αστυνομικός που σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχει την κατάσταση του κρατούμενου.



Το μυθιστόρημα που διαβάζει
Ο Δημήτρης Λιγνάδης διαβάζει τον «Μάγο» του John Fowles, ένα βιβλίο 800 σελίδων.
Ο κεντρικός ήρωας ένας νεαρός Άγγλος καθηγητής, ο οποίος διορίζεται σε ένα ελληνικό νησί σε ένα καλό ιδιωτικό σχολείο. Η ζωή του στο νησί είναι ανιαρή μέχρι που γνωρίζει έναν πλούσιο κοσμοπολίτη.
Στο βιβλίο συμβαίνουν έρωτες, τριαδικά ερωτικά σχήματα, σεξουαλικές στιγμές που σκανδάλισαν τα μεταπολεμικά ήθη, όργια, φόνοι και εικονικές αυτοκτονίες.
Το βιβλίο θέτει φιλοσοφικά, θεολογικά και υπαρξιακά ερωτήματα.

Το μενού

Όσο για το μενού του, σύμφωνα με το MEGA, είναι το εξής:
Σάββατο (Το βράδυ του Σαββάτου έφαγε φακές)
Κυριακή (Το πρωί της Κυριακής ήπιε τον καφέ και τον χυμό του και έφαγε κρουασάν) – Το μεσημέρι της Κυριακής έφαγε γιουβέτσι με κοτόπουλο.
Δευτέρα (Tο μεσημέρι έφαγε φασολάδα)press-gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες