Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα Βαρουφάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για κοινή δράση



Με στόχο την προστασία της δημοκρατίας και των πολιτών, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνει έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ για κοινή δράση.

Αφορμή για την ενέργεια αυτή του κ. Βαρουφάκη αποτέλεσαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη, με το κρεσέντο αυταρχισμού και το ρεσιτάλ αστυνομικής βίας στην πλατεία της πόλης.

Σημειώνεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ έχουν καταδικάσει την κυβέρνηση και την αστυνομική βία, με τον Αλέξη Τσίπρα μάλιστα να δηλώνει πως όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.libre

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανταποκριθεί θετικά στην έκκληση του κ. Βαρουφάκη, με πηγές της Κουμουνδούρου να αναφέρουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό έχει τονίσει ότι υπάρχουν κοινά πεδία δράσης, σημειώνοντας επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει πιο έντονα πλέον το αίτημα του Αλ. Τσίπρα για συζήτηση στη Βουλή περί δημοκρατίας και δικαιωμάτων εν μέσω πανδημίας.

Η δήλωση του Γ. Βαρουφάκη:

  • «Μπροστά στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής που πλέον απειλεί την Δημοκρατία και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες από τους πραιτοριανούς των κκ. Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη, το ΜέΡΑ25 καλεί το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή δράση προστασίας της Δημοκρατίας και των πολιτών. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, αδυνατούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας».
  • Share

  • Tweet

  •  

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    απο 11-01-09

    Συνεργάτες