Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Θρίλερ με «αυτοκτονία» φαντάρου! Για φόνο μιλά η οικογένειά του




Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται ο θάνατος του 28χρονου τελειόφοιτου μηχανολόγου-μηχανικού Αλέξανδρου-Αθανάσιου Σαρτζή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σκοπιάς του, στις 9 Αυγούστου 2015 στον Εβρο.

Αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία, όμως η έρευνα που άρχισαν η οικογένεια και ο τεχνικός σύμβουλός της οδήγησαν τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά παντός υπευθύνου, αλλά η δικογραφία οδηγήθηκε στο αρχείο. Η οικογένεια του άτυχου φαντάρου απευθύνθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και στην Αγγελική Νικολούλη, ζητώντας να ανοίξει ξανά η υπόθεση και να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού τους.

«Μορφωμένος με χιούμορ»

Η Μόνικα Σαρτζή, μητέρα του αδικοχαμένου Αλεξ, παθολόγος – εντατικολόγος, διευθύντρια ΜΕΘ στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αναφέρει: «Ο Αλεξ ήταν ένα μορφωμένο παιδί με χιούμορ, γεμάτο ζωή. Δεν φοβόταν κάτι και διεκδικούσε με κάθε τρόπο το δίκιο του. Ενας ταξίαρχος μας ανακοίνωσε πως το παιδί μας είχε αυτοκτονήσει. Εβγαλε ο ίδιος πόρισμα εκείνη τη στιγμή, χωρίς να έχει γίνει καν η προανάκριση. Λίγη ώρα πριν είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αλεξ και τον άκουσα μια χαρά. Η μόνη τους προσπάθεια από την πρώτη στιγμή ήταν να αποδείξουν πως το παιδί μας αυτοκτόνησε. Δεν είχε κάποια ψυχοπαθολογία. Αν συνέβαινε κάτι, θα το είχα καταλάβει».

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης υπήρξαν αντιφάσεις στις καταθέσεις μαρτύρων, σε σχέση με αυτά που είχαν καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας και στο βιβλίο εφόδων. Ειδικότερα, ο σκοπός ανέφερε πως μετά τον πυροβολισμό είδε τον Β’ υπαξιωματικό υπηρεσίας στα 70 μέτρα απόσταση και του μίλησε.

Στη δεύτερη κατάθεση δεν αναφέρεται στη συνομιλία τους, ούτε ότι τον είδε στο σημείο. «Οι μάρτυρες έπεφταν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους. Δύο φαντάροι, που ήταν στα κοντινά μαγειρεία εκείνη την ώρα, είπαν πως δεν άκουσαν τίποτα και θεώρησαν πως ο πυροβολισμός ήταν το… καπάκι της κατσαρόλας» υποστηρίζει ο πατέρας του άτυχου στρατιώτη Αναστάσιος Σαρτζής.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα βαλλιστικής Γεώργιος Ραυτογιάννης, αναίρεσε τους αρχικούς ισχυρισμούς του Στρατού περί αυτοκτονίας. «Οι κηλίδες αίματος και το μέρος όπου βρέθηκε το σώμα του μαρτυρούν τη δολοφονία του. Το χέρι του θύματος είναι πάνω από το όπλο του με αίματα και κρατάει ακόμα την άκρη του αορτήρα. Ενδεχομένως να σήκωσε κάποιος το όπλο και να τοποθέτησε από πάνω το χέρι του. Ο μόνος τρόπος για να βρέθηκε σε αυτή τη στάση είναι το όπλο να διεκδικήθηκε από κάποιον άλλον και να το τράβηξε από το κάτω μέρος.

Τα πειστήρια

Στη συνέχεια, όταν αποσπάστηκε ο αορτήρας, στην προσπάθεια να συγκρατηθεί το όπλο, ήρθε μοιραία σε μια θέση που ήταν πολύ εύκολο να πυροδοτήσει. Το όπλο τοποθετήθηκε στο σημείο, γιατί από μόνο του δεν θα μπορούσε να είχε βρεθεί εκεί» υποστηρίζει.

«Απουσιάζει ο επίμαχος κάλυκας που φαίνεται να πυροδότησε και να προκάλεσε τον θάνατο του στρατιώτη. Δεν μπορεί να φωτογραφήθηκαν όλα τα πειστήρια εκτός από τον κάλυκα. Επιπλέον, στο δεξί του χέρι, που φαίνεται να πυροδότησε, δεν είχε κατάλοιπα πυρίτιδας. Δεν γίνεται να έχει πυροδοτήσει με το αριστερό χέρι, γιατί αφενός ήταν δεξιόχειρας και αφετέρου είχε τυλιγμένο σε αυτό τον αορτήρα του όπλου» δήλωσε στο «Φως στο Τούνελ».espressonews

 τα PATRINA  επικοινωνησαν με τους δικηγορους της οικογενειας Αγκυ Λιούρδη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και Δημητρη Λιούρδη Δ.Μ.Σ Ποινικου Δικαιου και Ποινικης Δικονομιας και θα σας ενημερωσουν για τις προσεχεις νομικες ενεργειες της οικογενειας.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες