Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Εφυγε από τη ζωή ο Θοδωρής Σαραντής...


Πρωί, με τον πικρό καφέ, έμαθα την θλιβερή είδηση από την Μαργαρίτα Μυτιληναίου: ο Θόδωρος Σαραντής δεν είναι πια μαζί μας! Ένα από τα καλύτερα παιδιά της μουσικής μας... χειροτεχνίας (και όχι βιομηχανίας!).

Από πολύ νωρίς ο... Θόδωρος δούλεψε στην δισκογραφία και έγραφε στους "Μοντέρνους Ρυθμούς". Εγώ τον πρωτογνώρισα από την εκπομπή που πήρε στην ΕΡΤ όταν ο Μάνος Χατζιδάκις, αμέσως μετά την μεταπολίτευση, ανέλαβε να αναδιοργανώσει την κρατική ραδιοφωνία. "Από την ανθολογία του μπλουζ" ήταν ο τίτλος της και, προσωπικά, μου άνοιξε τα μάτια γιατί από εκεί άκουσα και έμαθα τα μεγάλα ονόματα του είδους με αποτέλεσμα να προσανατολίσω προς τα εκεί τις μελωδίες και τις συγχορδίες μου!

Ο Θόδωρος όμως δεν στάθηκε στα ιδιώματα της μουσικής - από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι η μουσική πρέπει να αναδεικνύει το φαν που οφείλει να εμπεριέχει και οι ραδιοφωνικές εκπομπές του (στους μεγάλους σταθμούς της ιδιωτικής ραδιοφωνίας πια) ήταν πραγματική απόλαυση. Συναντιόμαστε, συνήθως Σάββατα και Κυριακές, στο Μοναστηράκι όπου ο Θοδωρής ανακάλυπτε πάντα κάποια ωραία, ξεχασμένα σινγκλάκια. Διαφωνούσαμε συχνά - αλλά πάντα με πλάκα - καθώς πίναμε τον καφέ μας και όταν φεύγαμε ανηφορίζοντας την Αθηνάς, χαιρετιόμαστε συνήθως έξω από τη Βαρβάκειο.

Θυμάμαι, σε μια εκπομπή που είχε κάνει ο Θανάσης Μουρατίδης για τους "Μοντέρνους Ρυθμούς" στον Δίαυλο 10, και στην οποία είχα κληθεί ως παρατηρητής, ο Θόδωρος Σαραντής να τα χώνει χοντρά στον Καρατζαφέρη (που κι αυτός υπήρξε ποπ νιάτο!) για την χουντική του υπόσταση!

Όταν τα παιδιά του Half Note πήραν μια τηλεοπτική εκπομπή, με τίτλο "Σόλωνος και Μασσαλίας", ο Θόδωρος επελέγη ως ο πλέον κατάλληλος παρουσιαστής. [Ήταν να την συμπαρουσιάζουμε αλλά ποτέ δεν ξέφυγα από τον τρόμο του να βρίσκομαι μπροστά στην κάμερα!]

Προς το παρόν: καλό ταξίδι, Θόδωρε!

[Να σημειώσουμε πως ο Θόδωρος Σαραντής ήταν γιος του εξαίρετου ποιητή Γιώργη Σαραντή]...

Γιώργος Χαρωνίτης

e-tetradio.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες