Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Νταχάου τα Γηροκομεία. Το Συμβούλιο Επικρατείας Γαλλίας ανατρέπει την απόφαση Υπ. Υγείας που είχε στερήσει τις εξόδους τροφίμων Γηροκομείων!!

Νταχάου τα Γηροκομεία. “Δεν είμαι ένα ζώο , δεν είμαι φυλακή δεν καταλαβαίνω”, διαμαρτυρόταν μια υπερήλικη η Denise σε ρεπορτάζ france3-regions.francetvinfo για τροφίμους Γηροκομείων.Το υπουργείο Υγείας είχε συστήσει την πλήρη απαγόρευση εξόδων για τους τροφίμους ιδρυμάτων για

ηλικιωμένους. Το να πηγαίνουν για shopping,να κάνουν μια βόλτα με την οικογένειά σας σ’ ένα πάρκο.(σσ. είχαν τους γέρους Κωσταλέξι σε κατάσταση παράνομου εγκλεισμού οι δήμιοι και τους υπέβαλαν στο βασανιστήριο της απομόνωσης και στέρησης εξόδου κι επαφής) Από τις 24 Ιανουαρίου, οι τρόφιμοι των γηροκομείων-Ehpad της Γαλλίας στερούνται εντελώς κάτι τέτοιο.

Αλλά μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακατεύει την τράπουλα και τους δίνει μια λάμψη ελπίδας. Την Τετάρτη 3 Μαρτίου, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε «δυσανάλογη» τη γενική κι απόλυτη σύσταση του Υπουργείου Αλληλεγγύης και Υγείας να απαγορεύσει εντελώς τις εξόδους σε κατοίκους ιδρυμάτων για ηλικιωμένους. Ως αποτέλεσμα, ο διοικητικός δικαστής «αναστέλλει» αυτήν την απαγόρευση, θεωρώντας ότι «η πλειονότητα των τροφίμων έχουν εμβολιαστεί κι ο εμβολιασμός έδειξε τα θετικά του αποτελέσματα» και ότι μπορούν τώρα να ληφθούν μέτρα από τους «διευθυντές του ιδρύματος κατά περίπτωση». Η απόφαση προσθέτει ότι” εναπόκειται στους υπευθύνους του EHPAD να εγκρίνουν τις εξόδους σύμφωνα με, ιδίως, την τοπική κατάσταση της επιδημίας και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους, ιδίως το ποσοστό εμβολιασμού”, ο δικαστής ”θεωρεί ότι ορισμένες εξόδους, ειδικά εκείνες των κατοίκων που έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να είναι συμβατές με την ασφάλεια όλων των κατοίκων και του προσωπικού, εφόσον ορίζονται κατάλληλα μέτρα προστασίας.” Στρατόπεδο συγκέντρωσης υπερηλίκων. Γκετοποίηση των ανεμβολίαστων τιμωρητικό μέτρο στέρησης ελευθερίας ειδεχθώς επιβληθέν επί αθώων πολιτών στοχοποιούμενων μόνο και μόνο με βάση την ηλικία τους ως πιο ευπαθείς.Υγειονομικός ρατσισμός, υγειονομικό απαρτχάιντ..Νομικός Μεσαίωνας μόνο οι εμβολιασμένοι υπερήλικες έχουν δικαίωμα να βγουν από το κρατητήριο απομονωτήριο ακόμα και τώρα!!!

Με βάση τον εμβολιασμό, έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που οι διευθυντές ιδρυμάτων και ομοσπονδιών γηροκομείων ζήτησαν από την κυβέρνηση να χαλαρώσει αυτά τα μέτρα.


“Ομοιομορφία των βάναυσων κανόνων”

Οι γερουσιαστές της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων χαιρετίζουν την απόφαση του διοικητικού δικαστή. Η Πρόεδρος της επιτροπής, Catherine Deroche χαιρετίζει αυτήν την απόφαση: «Οι εμβολιασμένοι τρόφιμοι, οι οποίοι αποτελούν πλέον προτεραιότητα, δεν πρέπει πια να στερούνται αυτής της ελευθερίας να βγουν, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά. Προφανώς, πρέπει να διατηρηθούν οι προληπτικές οδηγίες για χειρονομίες φραγμού » επιμένει η γερουσιαστής LR, που είναι επίσης γιατρός. Στην απόφασή του, το Συμβούλιο Επικρατείας υπογραμμίζει ότι αυτός ο «επιβεβλημένος περιορισμός» μπορεί να «αλλάξει τη φυσική και ψυχολογική κατάσταση πολλών τροφίμων, όπως έδειξαν αρκετές μελέτες».( δηλ. εν γνώσει τους υπέβαλαν του υπερήλικες σε ψυχολογικά βασανιστήρια και στέρηση της ελευθερίας και τώρα η απόφαση προβλέπει ξεκάθαρα εξόδους από την κράτηση μόνο τους εμβολιασμένων αυτών που ”ανάνηψαν”).

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το 82% των τροφίμων έλαβε την πρώτη ένεση του εμβολίου κατά του covid-19 ως την 1η Μαρτίου και 57% τη δεύτερη ένεση.( με τέτοια βασανιστήρια γέριοι άνθρωποι δεν είχαν επιλογή πρόκειται για να καταναγκαστικό εμβολιασμό ιατρικά και νομικά απαράδεκτο). Σχεδόν το 42% τοπυ προσωπικού έλαβαν επίσης μια δόση . «Στο τμήμα μου, το 75% των τροφίμων γηροκομείων εμβολιάστηκαν. Αυτό θα τους επιτρέψει να έχουν μια σχεδόν φυσιολογική κοινωνική ζωή. Διατηρώντας παράλληλα τα μέτρα φραγμού, εμπιστευόμενοι τις οικογένειες, κάνοντας τα τεστ. Έτσι θα βρουν αυτοί οι άνθρωποι μια γεύση για τη ζωή », υποστηρίζει η γερουσιαστής LR από τη Marne, René-Paul Savary που είναι και γιατρός. Πιστεύει ότι η απαγόρευση του υπουργείου είναι «ένα μέτρο δυσανάλογο προς την κατάσταση» και ότι είναι απαραίτητο να παραμείνουμε «σε ένα δίκαιο μέτρο χωρίς να παρεμποδίζεται η κοινωνική ζωή αυτών των ανθρώπων».

Ο Πρόεδρος της αποστολής πληροφόρησης της Γερουσίας για την αξιολόγηση των «επιπτώσεων των μέτρων περιορισμού» και γιατρός ο Bernard Jomier καταγγέλει την πολιτική υγείας της κυβέρνησης. «Υπάρχει ένα σύνολο αβάσιμων κανόνων. Βγαίνοντας από τη στρογγυλή τράπεζα της Γερουσίας για το covid-19 και τον πολιτισμό, ο Antoine Flahaut (επιδημιολόγος) υπενθύμισε ότι δεν υπήρχε cluster σ΄ανοιχτό χώρο και ως εκ τούτου η απαγόρευση των υπαίθριων πολιτιστικών δραστηριοτήτων είναι αβάσιμη. Είναι περίπου όπως για τα γηροκομεία », δήλωσε ο σοσιαλιστής γερουσιαστής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απαγόρευση του υπουργείου είναι επομένως «επίθεση κατά της ελευθερίας που δεν βασίζεται σε κριτήρια υγείας». Συνεχίζει: «Και η πλειονότητα των κατοίκων σε γηροκομεία προστατεύονται! Το εμβόλιο Pfizer είναι αποτελεσματικό. Η ομοιομορφία των αυστηρών κανόνων οδηγεί σε ανατροπές αποφάσεων. Αυτά τα καταναγκαστικά μέτρα πρέπει να σταματήσουν », τονίζει. Η Υπουργός Αυτονομίας, Brigitte Bourguignon, από την πλευρά της, είπε “σημειώστε” αυτήν την απόφαση, η οποία “ενθαρρύνει το κράτος να δίνει πάντα πιο ανάλογες απαντήσεις”.
Τα γηροκομεία, τόποι στέρησης των ελευθεριών;

Χάρη στην κρίση της υγείας, τα γηροκομεία έγιναν σταδιακά μέρη όπου οι ελευθερίες έχουν μειωθεί δραστικά. Η γενική ελέγκτρια των τόπων στέρησης της ελευθερίας, πρώην δημοσιογράφος Dominique Simonnot εξέφρασε ανησυχία σε μια συνέντευξη στη Public Sénat. “Δεν είναι πραγματικά ένας τόπος στέρησης της ελευθερίας στον οποίο αποστέλλεται κάποιος από τη δικαστική ή διοικητική αρχή ή από τον νομάρχη. Όμως, στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να ισχύει, αφού δεν επιτρέπεται να βγει από το δωμάτιό του (κρατητήριο). Δεν επιτρέπεται να δουν τους συγγενείς τους. Ζούμε έγκλειστοι όταν είμαστε υπερήλικες. Μας ανησυχεί. Βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας μιας ομάδας εργασίας για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Δεν συμφωνούμε όλοι. Σε κάθε περίπτωση, χρειαζόμαστε έναν νόμο, νομίζω », ανέφερε.

dimpenews.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες