Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

 

Παρέλαβε ο ΕΣ 32 ελληνικής κατασκευής τετρακόπτερα τύπου ATLAS 204
Μετά από διαγωνιστική διαδικασία του ΓΕΣ, η ελληνική εταιρεία ALTUS LSA παρέδωσε 32 Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών τύπου ATLAS 204 για την κάλυψη αναγκών επιτήρησης και ελέγχου των συνόρων και των προσφυγικών ροών.

Του Σάββα Δ. Βλάσση
ΠΗΓΗ Doureios

Το σύστημα ATLAS 204 είναι ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο μέσο επιτήρησης το οποίο έχει εμβέλεια

από 10 ως 15 χλμ. αναλόγως της διαμόρφωσής του (χαρακτηριστικό το οποίο υπερκαλύπτει τις συμβατικές απαιτήσεις της διακήρυξης) διττό φορτίο με ηλεκτροπτικό και υπέρυθρο (EO/IR) αισθητήρα, διάρκεια πτήσης 55 λεπτών και έχει την δυνατότητα μεταφοράς εικόνας μέσω ασφαλούς δικτύου από το πεδίο επιχειρήσεων προς τα κατά τόπους Κέντρα Διοικήσεως και Ελέγχου.

Η παράδοση των 32 συστημάτων του Στρατού Ξηράς ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου ενώ στις 2 Απριλίου ολοκληρώθηκε και η εκπαίδευση των εκπαιδευτών (“train the trainer”) στην έδρα του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και σύντομα ακολουθεί η εκπαίδευση του τεχνικού ATLAS 204 προσωπικού το οποίο θα αναλάβει την συντήρηση των συστημάτων.

Επιπλέον η ALTUS LSA, παρέδωσε στις αρχές του έτους στην Διοίκηση Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου ένα Σύστημα μη Επωνδρωμένου Αεροσκάφους ATLAS 204 με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως αυτά του Στρατού Ξηράς και επιπρόσθετες δυνατότητες. Σε αυτό το σύστημα, πέραν του διττού φορτίου καμερών, φέρεται ταυτόχρονα και μηχανισμός αφέσεως φορτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες