Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμπτώσεις με εκτελέσεις Μάλαμα, Καπετανάκη, Στεφανάκου, Λίτσα, Γρίβα, Παπαχρήστου


 

fimes.gr


Πώς σχετίζουν κάποιοι τη δολοφονία Καραϊβάζ με τις εκτελέσεις Μάλαμα, Καπετανάκη, Στεφανάκου, Λίτσα, Γρίβα, Παπαχρήστου;

Από κόσκινο περνά η αστυνομία όλα τα άρθρα και ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ στο bloko.gr.

Ο Γιώργος Καραϊβαζ γνώριζε πολλά για 6 πρόσωπα και πολλές καταστάσεις του ελληνικού υποκόσμου.

Στεφανάκος, Λίτσας, Γρίβας, Παπαχρήστου, Μάλαμας, Καπετανάκης ήταν μέλη ομάδων που ήλεγχαν τεράστια ποσά, πάνω από 2 δις ευρώ το χρόνο.

Και οι 6 εκτελέστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία είχε ζητήσει τελευταία από τον Γιώργο Καραϊβάζ να καταθέσει πράγματα που ήξερε. Κάτι που δεν πρόλαβε να κάνει.

Τώρα πια ο Γιώργος Καραϊβάζ είναι και αυτός νεκρός.Οι υποθέσεις που ερευνούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ, καθώς και οι επαφές που διατηρούσε έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας. Μαζί με αυτές, εξετάζονται και οι νομικές εκκρεμότητες που είχαν προκύψει από την αρθρογραφία του στο site που διατηρούσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ είχε αναφερθεί σε

διαβιβαστικό της ΕΥΠ, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς για κύκλωμα περίπου 20 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι αναφέρονται ως «επίορκοι».

Σε αυτό γινόταν αναφορά σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως εκβίαση, δωροδοκία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και, εκτός από τους εν λόγω αστυνομικούς, περιλαμβάνονταν ένας πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., ένας ποινικολόγος, ένας πρόεδρος Εφετών, αλλά και ο δημοσιογράφος για τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις που διατηρούσε με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί της 29ης Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι. Είχε προηγηθεί η δολοφονία και του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, ενώ έβγαινε από ταβέρνα στον Γέρακα την 1η Μαΐου 2018.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε πταισματοδίκη και όσοι αναφέρονταν στο έγγραφο είχαν κληθεί να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας. Ομως, ο φάκελος επέστρεψε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, χωρίς κάποια άλλη εξέλιξη ως σήμερα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε σχολιάσει αρκετές φορές το θέμα της κλήτευσής του για την υπόθεση μέσα από το bloko.gr:

«Γνωρίζουμε πως εδώ και πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια, με την αξιοποίηση των επισυνδέσεων της ΕΥΠ στην προσπάθεια διαλεύκανσης του όποιου εισοδισμού του Δημήτρη Μάλαμα στην Αστυνομία και αλλαχού, το δικό μου όνομα “σέρνεται” τα τελευταία χρόνια ένθεν κακείθεν με την υπόνοια της υποβοήθειας του Δημήτρη σε επίπεδο πληροφόρησης.

Το έχουμε γράψει πολλαπλώς. Απέναντι στον αναγνώστη που μας εμπιστεύεται την ενημέρωσή του θέλουμε να είμαστε διαυγείς. Δεν έχουμε λάβει το περιεχόμενο και τον λόγο της κλήσης μας στην εισαγγελέα Πταισματοδικών για ανωμοτί εξέταση, πλην όμως υπάρχει μίνιμουμ σχετική ενημέρωση… Στο διά ταύτα θα μπούμε όταν θα έρθει η ώρα.

Κι αυτό γιατί ποτέ δεν κρύψαμε -πέραν των δεοντολογικών συμβατικών μας δεσμεύσεων- απολύτως τίποτα.

Οταν όλοι ανασήκωναν τους ώμους με απορία ακόμη και για την ύπαρξη του Δημήτρη, εμείς αποδώσαμε στη μνήμη του αυτό που η ηθική μας επέβαλλε. Στην έρευνα, ωστόσο, επισπεύδουσα εμφανίζεται η εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου.

Δεν ξέρουμε και ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό που θα διαβάσετε διαδραμάτισε κάποιον ρόλο, ώστε να μας κάνει την τιμή να μας συγκαταλέξει στο πάνθεον της αστυνομικής διαφθοράς.

Ευπρόσδεκτη η πρόσκληση-πρόκληση και όλα θα απαντηθούν, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία να διερευνηθούν στην ουσία τους όλα όσα γράφαμε για το δίκτυο αστυνομικής διαφθοράς από τις αρχές της δεκαετίας του 2000».

«Μάθαμε πολλά»

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε αρνηθεί ποτέ τη φιλία του με τον Δημήτρη Μάλαμα και είχε γράψει, μεταξύ άλλων, για τη δολοφονία του, σε μορφή υστερογράφων:

«ΥΓ. 1: Όποιον κι αν ρωτήσεις και τοποθετείται στο γεωμετρικό σχήμα που προαναφέραμε θα σας πει ότι δεν γνώριζε τον Δημήτρη Μάλαμα. Ο υποφαινόμενος τον γνώριζε, και μάλιστα τον γνώρισε μετά από σκληρή κριτική σχετική με την εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις διαφθοράς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Η γνώμη μας άλλαξε με την πάροδο του χρόνου.

Μας βοήθησε να μάθουμε πολλά, τα οποία αγνοούσαμε ως συμβαίνοντα και συμβεβηκότα, και με ασύγνωστη επιπολαιότητα -δημοσιογραφική και κοινωνική- αντιπαρερχόμασταν. Μικρό καιρό πριν από το έκβας της ζωής του, τον καταχωρίσαμε στη χορεία των φίλων.

ΥΓ. 2: Στο πλαίσιο αυτό, ας μας επιτραπεί ο συναισθηματισμός και η προσωπική αναφορά. Δημήτρη μου, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Δολοφονία Καπετανάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν φίλος με τον Δημήτρη Καπετανάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Βριλήσσια.

Παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. ο Δημήτρης (Καπέ) Καπετανάκης, ήταν γνωστός για ληστείες, εκβιασμούς και φυσικά για εμπλοκή στην υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος».

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής είχε προχωρήσει στις δολοφονίες 11 ατόμων. Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου, Παύλου Σαράκη το 2007 ενώ είχε συλληφθεί για τη ληστεία που είχε γίνει στις 10 Ιουνίου του 2001 στην γνωστή γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα” με λεία 169.000.000 δραχμές.

Για τη σχέση του με τον Δημήτρη Καπετανάκη, ο Γιώργος Καραϊβάζ, είχε γράψει στο bloko.gr: «Η δημοσιογραφική σχέση με τον Δημήτρη Καπέ ανάγεται στο 1996 κι έκτοτε συνοδεύεται με σχέσεις ειλικρίνειας. Πολύ περισσότερης ειλικρίνειας απ’ ό,τι με επιφανείς αξιωματικούς».

Δολοφονία Στεφανάκου

Οργανωμένο σχέδιο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια χαρακτηρίζουν οι έμπειροι αξιωματικοί της του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τη μαφιόζικη δολοφονία του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου το απόγευμα της Τετάρτης (17/01), μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι.

Οι δύο δράστες, επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία είχε κλαπεί στις 4 Δεκεμβρίου από την περιοχή της Ηλιούπολης. Προσέγγισαν το στόχο τους λίγο μετά τις 19:00, την ώρα που εκείνος μπήκε στο μαύρο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν αλεξίσφαιρο.

Όταν ο Βασίλης Στεφανάκος έκατσε στη θέση του οδηγού, σχεδόν ταυτόχρονα ο εκτελεστής έβγαλε το καλάσνικοφ από θήκη κιθάρας, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού πριν αυτή κλειδώσει και πυροβόλησε το στόχο του με βολή «κατά ριπάς.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στην μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα προς την περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο του Στεφανάκου υπήρχε ένα περίστροφο που προφανώς το θύμα δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Ο θάνατος του Βασίλη Στεφανάκου ήταν ακαριαίος.

Δολοφονία Λίτσα

Ο 43χρονος δέχθηκε πυροβολισμούς από καλάζνικοφ από οδηγό μοτοσικλέτας, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Τριπόλεως.

Το όνομά του ήταν στο μικροσκόπιο των Αρχών ως πιθανού εμπλεκόμενου στη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και η δολοφονία του, με παρόμοιο τρόπο, δεν αποκλείεται να αποτελεί αντίποινα για την δολοφονία του 58χρονου Στεφανάκου. Μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, επικρατεί αβεβαιότητα στον κόσμο της νύχτας, καθώς κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τις ισορροπίες και τις συμμαχίες, που έχουν σχηματιστεί.

Από τη στιγμή που ο Βασίλης Στεφανάκος έπεσε νεκρός, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξέφραζαν την ανησυχία τους για έναν “πόλεμο” μεταξύ των νονών.

Ο Λίτσας επί σειρά ετών ήταν ο βασικότερος συνεργάτης του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από δημοτικό σχολείο στον Γέρακα, όταν άφησε το γιο του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό γιατί επέλεξαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους και να λήξουν τη συνεργασία τους.

Ο Μπούμπης ή Μπου, όπως ήταν γνωστός στους ανθρώπους της νύχτας, είχε απασχολήσει τις αρχές για εκβιάσεις, εκρήξεις, ληστείες και προστασία.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Γιώργος Λίτσας είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε κατάστημα στους Αγίους Αναργύρους. Άγνωστοι σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν με καλάζνικοφ ο εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου, στους Αγίους Αναργύρους.

Είχε καταδικασθεί τον Ιούνιο του 2015 σε κάθειρξη 13,5 ετών, ως εμπλεκόμενος σε μία από τις συμμορίες «νονών της νύχτας», συνολικά η δικογραφία είχε 217 άτομα, υπόθεση η οποία είχε έρθει στη δημοσιότητα και τις δικαστικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2011. Στην απόφαση είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ, την οποία δεν είχε πληρώσει ο 45χρονος.

Είχε επίσης κατηγορηθεί για την ληστεία τράπεζας στην Αλόννησο με λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ οι δράστες είχαν διαφύγει με ταχύπλοο. Στις αρχές του 2000 κατηγορήθηκε μαζί με άλλους 35 μπράβους για προστασία σε καταστήματα του Πειραιά.

Δολοφονία Γρίβα

Ένας νέος κύκλος αίματος φαίνεται ότι ανοίγει στον χώρο της νύχτας μετά την εκτέλεση του βαρόνου της νύχτας Βασίλη Γρίβα, έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά.

Ο διάσημος στον αστερισμό της νύχτας μπράβος ήταν το δεξί χέρι αρχινονού, ο οποίος σύμφωνα με το bloko.gr βρίσκεται στις φυλακές και πολύ πρόσφατα είχε γίνει θύμα απόπειρας δολοφονίας, όταν επίσης κρατούμενος υπήκοος Αλβανίας, του κάρφωσε αιχμηρό μεταλλικό στο λαιμό και γλίτωσε από θαύμα.

Όπως πιθανολογείται, η εντολή εξόντωσης δόθηκε είτε μέσα από τη φυλακή είτε εκτός αυτής από αρχηγικά μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Ο #Καραϊβαζ γνώριζε ειδικά 3 πρόσωπα & πολλές καταστάσεις. Παπαχρήστου, Μάλαμας, Καπετανάκης ήταν μέλη μιας ομάδας που ήλεγχε παράνομους τζίρους 1,5 δις €υρώ το χρόνο. Όλοι τους εκτελέστηκαν. Είχε ζητηθεί από τον #Καραϊβαζ να καταθέσει στην Εισαγγελία. Ο #Καραϊβαζ εκτελέστηκε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες