Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκανδαλώδης η απόφαση Μπάιντεν»...Έντονη είναι η πρώτη αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ, στην ιστορική απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ν’ αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Απόφαση-σκάνδαλο από τις ΗΠΑ» γράφει η Σαμπάχ για... την απόφαση Μπάιντεν ν’ αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, δημοσιεύοντας τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων.

«Ο Μπάιντεν αποκαλεί «γενοκτονία» τα γεγονότα του 1915» σχολιάζει η Χουριέτ, μεταδίδοντας το κείμενο της ανακοίνωσης του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και τις πρώτες αντιδράσεις στην Τουρκία.

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «γενοκτονία των Αρμενίων» τα γεγονότα του 1915» αναφερει η Γενι Σαφάκ, προβάλλοντας και την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που απορρίπτει τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Σκανδαλώδης δήλωση περί «γενοκτονίας»από τον Μπάιντεν» γράφει η Γενί Ακίτ
, που επιτίθεται κατά του προέδρου των ΗΠΑ υπενθυμίζοντας τη στάση που είχαν κρατήσει στο παρελθόν οι προκάτοχοί του.

Το τι σημαίνει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, αναλύει το CNN Turk, υποστηρίζοντας πως αποτελεί «όπλο» στα χέρια της αρμένικης διασποράς στη Αμερική και όχι μόνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες