Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ο Καραμανλής βάζει… δύσκολα στον Δένδια...


Η διαφαινόμενη πρόθεση του Κώστα Καραμανλή να μην παράσχει ψήφο στην επικύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και το μήνυμά του κατά της παραπομπής των ελληνοτουρκικών διαφορών στο... Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν βάζει δύσκολα μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Νίκο Δένδια. 

Η δυσκολία δεν έγκειται μόνο στο ίδιο του το χαρτοφυλάκιο -ότι, δηλαδή, η διαφοροποίηση Καραμανλή αφορά στην εξωτερική πολιτική- αλλά και στο ότι ο Νίκος Δένδιας δεν θέλει «να τα χαλάσει» με τον ίδιο τον Καραμανλή και τους «καραμανλικούς». 

Βλέπετε, ο Νίκος Δένδιας έχει βλέψεις για το μέλλον και, μάλιστα, θέλει να διεκδικήσει τα όνειρά του με… «καραμανλικά» παράσημα και με κεντροδεξιό προφίλ. 

Όμως, αν γίνει ο υπουργός που θα φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που δε θα ψηψιστεί από τον πρώην πρωθυπουργό, δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει «καραμανλική» στήριξη στην «επόμενη μέρα» -αν υποθέσουμε βεβαίως πως όταν έρθει η «επόμενη μέρα», η γενιά του Νίκου Δένδια δε θα έχει ξεπεραστεί από τις ίδιες τις εξελίξεις…

matrix24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες