Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Προμηθέας Πάτρας-Παναθηναϊκός (61-83): «Περίπατος» για το «τριφύλλι» στην Πάτρα

Στο εξ αναβολής παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League, ο Παναθηναϊκός είχε ένα εύκολο απόγευμα στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα Πατρών, επικρατώντας με 61-83 και πλέον οι ομάδες στρέφονται στα Playoffs.
19 Shares
facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
Προμηθέας Πάτρας-Παναθηναϊκός (61-83): «Περίπατος» για το «τριφύλλι» στην Πάτρα

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε με την εμφάνισή του σήμερα στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα, φτάνοντας σε άλλη μια νίκη, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να διαμορφώνεται στο 61-83. Έτσι, οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και μαθηματικά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 19-2, ενώ από την άλλη, οι Πατρινοί από τη μεριά τους με ρεκόρ 15-6.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

To σκορ της αναμέτρησης "άνοιξε" με έναν αιφνιδιασμό ο Προμηθέας Πάτρας δια χειρός Χάρη Γιαννόπουλου. Με το πέρασμα όμως του πρώτου πεντάλεπτου, ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει τα

"πατήματά" του στο παρκέ έχοντας ως πρωταγωνιστές στην επίθεσή του τους Παπαγιάννη και White. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μαζί με τον Howard Sant-Roos έκαναν εκπληκτική δουλειά στη δημιουργία του "τριφυλλιού", όμως οι Πατρινοί δεν τους άφηναν από την αρχή να διευρύνουν το προβάδισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ολοκληρώθηκε στο 16-19 υπέρ των φιλοξενουμένων χάρη σε μια ατομική προσπάθεια του Mario Hezonja.

2ο δεκάλεπτο

Η δεύτερη περίοδος της αναμέτρησης ξεκίνησε με ένα καλάθι του Grant, ωστόσο για τα επόμενα σχεδόν τρία λεπτά, οι δυο ομάδες παρουσίασαν νευρικότητα και δεν σκόραραν στις επιθέσεις τους. Το "ρόδι έσπασε" μετά από ένα κάρφωμα του Παπαγιάννη, σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από δικό του επιθετικό ριμπάουντ. Ο Γιαννόπουλος απάντησε λίγο αργότερα και ο Jerian Grant με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ (23-21) στο 15', ενώ ο αδερφός του λίγο αργότερα κάρφωσε πάνω από την άμυνα των πρασίνων.

Η ομάδα του Oded Kattash σε εκείνο το σημείο αντέδρασε. Αρχικά, πέρασε γρήγορα μπροστά στο σκορ με ένα 8-0 σερί (25-29), έχοντας ως κύριους εκφραστές στην επίθεσή της τους Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Sant-Roos. Οι "μάχες" και από τις δυο πλευρές συνεχίστηκαν, με τους πρωταθλητές Ελλάδος όμως να κερδίζουν στις περισσότερες. Ο Sant-Roos με δυο εύστοχα σουτ τριών πόντων διαμόρφωσε το τελικό σκορ του πρώτου μέρους, το οποίο ήταν 29-37.

3ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι ξεκίνησαν την τρίτη περίοδο με ένα 4-0 σερί χάρη στις προσπάθειες των Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, ενώ στη συνέχεια "ανέβασαν" ακόμη περισσότερες "στροφές". Με το πέρασμα του πρώτου τρίλεπτου στο τρίτο δεκάλεπτο, το "τριφύλλι" απέκτησε διψήφια διαφορά, την οποία κράτησε σχεδόν όλη την ώρα μέχρι το τέλος. Το "συγκρότημα" του coach Γιατρά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην πίεση των αντιπάλων του και έτσι με ένα εύστοχο δίποντο του Κασελάκη, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον "δείκτη του σκορ" στο +18 (43-61).

4ο δεκάλεπτο

Ο Προμηθέας όμως στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου έδειξε διάθεση να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Με 9-0 σερί, η ομάδα του Μάκη Γιατρά "κατέβασε" τη διαφορά στους 9 πόντους (52-61) έχοντας ως πρωταγωνιστές στην επίθεσή της τους Χάρη Γιαννόπουλο και Θανάση Μπαζίνα. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο σοβαρεύτηκε, έβγαλε αντίδραση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του. Με πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου, αλλά και τον Κασελάκη στο τέλος, το "τριφύλλι" σύντομα "εκτόξευσε" τη διαφορά στους 21 πόντους (52-73). Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 61-83 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος έφτασε στο "double-double" μετρώντας 15 πόντους και 14 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους και πήρε 4 ριμπάουντ. Πολύ θετικός ήταν σήμερα και ο Howard Sant-Roos, ο οποίος τελείωσε το ματς με 13 πόντους, έχοντας το "απόλυτο" πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων με 3/3 τρίποντα. Τέλος, πολύτιμη βοήθεια προσέφερε ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο οποίος πρόσθεσε 10 πόντους.

Από την άλλη μεριά, για τον Προμηθέα Πατρών ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος σκόραρε 16 πόντους, όντας παράλληλα βέβαια και αρκετά άστοχος πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με 2/10 προσπάθειες. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Jerian Grant, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους και "μοίρασε" 4 ασίστ. Τέλος, αρκετά θετική ήταν και η εμφάνιση του αδερφού του Jerai, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 29-37, 43-61, 61-83

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το φύλλο αγώνα

Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός 61-83

Διαιτητές: Χ.Σχοινάς, Β. Τσαρούχα, Γ. Θεωνάς
Δεκάλεπτα: 16-19, 29-37, 43-61, 61-83
Παναθηναϊκός (Oded Kattash): Mack 2, Παπαγιάννης 15, Μποχωρίδης 5 (1), Auguste, Παπαπέτρου 14 (2), Hezonja 7 (1), Δίπλαρος 3, Κασελάκης 10, Βουγιούκας 8, White 4, Bentil 2, Sant-Ross 13 (3).
Προμηθέας Πάτρας (Μάκης Γιατράς): Agbelese 2, Jerai Grant 11, Αγραβάνης Δ. 2, Αγραβάνης Γ. 5 (1), Ford 2, Χριστοδούλου 4, Βασιλείου, Κουρουπάκης 2, Jerian Grant 13 (1), Γιαννόπουλος 16 (2), Μπαζίνας 4, Τανούλης.

basketblog

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες