Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Η Ρωσία απελαύνει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες κι απειλεί ν΄απελάσει 100…Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στα λιμάνια της Ουκρανίας και στην Αζοφική Θάλασσα.

Η Ρωσία θα απελάσει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες και εξετάζει «επώδυνα» μέτρα που απευθύνονται σε αμερικανικές επιχειρήσεις δηλώνει ο Λαβρόφ και προειδοποιεί ν΄απελάσει άλλους 100. Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του καλεί τη Ρωσία να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στα λιμάνια της Ουκρανίας,

επιτρέποντας την ελεύθερη πλοήγηση στο Αζοφικό Πέλαγος.
Δέκα διπλωμάτες των ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία ως απάντηση στην απέλαση των Ρώσων διπλωμάτων από την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα εξετάζει άλλες επιλογές κυρώσεων εάν συνεχιστούν τα αντίπαλα μέτρα.
Ο Λαβρόφ ανακοίνωσε τα νέα σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα απαγορεύσει στα αμερικανικά κονδύλια και τις ΜΚΟ να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας. Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι με τις ΗΠΑ που απασχολούν επί του παρόντος 450 διπλωματικούς υπαλλήλους στη Ρωσία και τη Ρωσία που απασχολεί 350 στις ΗΠΑ, «οι Αμερικανοί θα κληθούν να προσαρμόσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους στη Ρωσία στον αριθμό των Ρώσων διπλωματών στις Ηνωμένες Πολιτείες», εάν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινωθούν περισσότερο.(σσ.Δηλ. απειλέι ν΄απελάσει 100 Αμερικανούς διπλωμάτες για να ισοσκελίσει τη διαφορά..)

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει την ευκαιρία να επιβάλει «επώδυνα μέτρα» στις αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά δεν θα αναλάβει δράση αυτή τη στιγμή.

dimpenews.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες