Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Μήνυση κατά Νικολάου από τον ΣΥΡΙΖΑ...


92 σελίδες στον Άρειο Πάγο...

Μηνυτήρια αναφορά κατά της γενικής γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, σήμερα την... Τρίτη 18 Μαΐου στις 11:00 οι τομεάρχες Δικαιοσύνης (Θεόφιλος Ξανθόπουλος) και Προστασίας του Πολιτη (Χρήστος Σπίρτζης) του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και ο αναπληρωτής τομεάρχης Διοικητικής Διαφάνειας Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Εμμ. Καπνισάκη, θα υποβάλουν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου, για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα, θα γνωστοποιήσουν την εν λόγω αναφορά ως καταγγελία του άρθρου 258 Σ.Λ.Ε.Ε (Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις δικές της ενέργειες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει οι ενέργειες αυτές καθίστανται επιβεβλημένες, αφού στο χρονικό διάστημα από 30.03.2020 έως και 30.03.2021 η Σοφία Νικολάου με την ιδιότητά της ως γενική γραμματέας και με την επίκληση της «ανάγκης αντιμετώπισης της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID -19 στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας», προέβη σε 28 παράνομες απευθείας αναθέσεις προμήθειας ειδών ατομικής προστασίας και καθαριότητας (χειρουργικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, χλωρίνες, αφρόλουτρα κλπ) και υπηρεσιών καθαρισμού (απολύμανση και απεντόμωση), συνολικού ποσού 3.892.181,29 ευρώ, από τις οποίες προκλήθηκε ζημιά εις βάρους του Δημοσίου, υπολογιζόμενου ύψους 2.191.561,46 ευρώ.

Την περασμένη Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Παύλος Πολάκης περιέγραψε ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τη Σοφία Νικολάου «είναι τόσα πολλά που για να μεταφερθούν, θέλουν καροτσάκι» και ότι η μηνυτήρια αναφορά αποτελείται από 92 σελίδες...

libre.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες