Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Επίθεση Λαβρόφ στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Είναι εργαλείο εκείνων που θέλουν να πλήξουν την Ορθοδοξία»


Την εμπλοκή του ρωσικού κράτους στα εκκλησιαστικά ζητήματα παραδέχθηκε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος παράλληλα επιτέθηκε κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μιλώντας με προσβλητικά λόγια κατά του Πατριάρχη.

Ο πρώτος της ρωσικής διπλωματίας ομολόγησε ότι το ρωσικό κράτος θεωρεί πως έχει το δικαίωμα

να επεμβαίνει όχι μόνο στα της Ρωσικής Εκκλησίας αλλά και στα εσωτερικά άλλων Εκκλησιών, τις οποίες θεωρεί «αδερφές» της Ρωσικής Εκκλησίας.

Και καθώς, μεταφράζοντας από την εκκλησιαστική γλώσσα, «αδερφές» θεωρούνται όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι το ρωσικό ΥΠ.ΕΞ. θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Οι δηλώσεις του Λαβρόφ έγιναν κατά τη διάρκεια του Φόρουμ «Ρωσική Κοινωνία Γνώση», που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη στις 20 – 22 Μαΐου.

Σε αυτό το Φόρουμ, που απευθύνεται στην νεολαία, εκτός από τους εκπροσώπους του επιστημονικού και τεχνολογικού κόσμου (ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός επιχειρηματίας και μεγιστάνας της τεχνολογικής προόδου Ίλον Μασκ), μίλησαν και οι προωθητές των ρωσικών θέσεων, που έχουν κατηγορηθεί για απρόκλητη προώθηση της ρωσικής προπαγάνδας στον κόσμο, όπως η επικεφαλής του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr

newsbreak

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες