Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Μένιος Φουρθιώτης: Έτσι έκανε πατίνι τη ζωή των αστυνομικών - συνοδών του

Ο Μένιος Φουρθιώτης ήθελε αστυνομικούς «στρατιωτικά», να τους αλλάζει σαν τα... πουκάμισα - «Είσαι άσχετος. Αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου...»

Τα πρώτα 24ωρα στην Ζ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού περνούν αργά και βασανιστικά για τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος από την πολυτέλεια της βίλας στον Διόνυσο βρέθηκε... στριμωγμένος σε ένα κελί με 4 ακόμη άτομα. Η προσαρμογή, άλλωστε, από έναν κόσμο χλιδής (σ.σ. έστω και επίπλαστο) σε αυτόν ενός σωφρονιστικού καταστήματος, μόνη εύκολη δεν είναι.

Την ίδια ώρα, σε γνώση του reader.gr έχει έλθει το σύνολο των αναφορών - καταγγελιών που έκαναν κατά διαστήματα οι αστυνομικοί που είχαν αποσπαστεί στην συνοδεία ασφαλείας του Μένιου Φουρθιώτη, κάποιοι εκ των οποίων έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία και κάποιοι μετά από αίτημα του παρουσιαστή. Απ’ αυτές είναι εμφανής η απαξιωτική στάση απέναντι τους, καθώς επίσης και η μόνιμη απαίτηση του να επιβιβάζεται σε υπηρεσιακό - συνοδευτικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., είτε να οδηγεί το δικό του κάποιος αστυνομικός. Η άρνηση τους, μάλιστα, προκαλούσε την έντονη αντίδραση του παρουσιαστή και ορισμένες φορές την έκρηξη του.


Τα... νεύρα του παρουσιαστή

Μία από τις τελευταίες αναφορές συντάχθηκε στις 24 Μαρτίου 2021, όταν ένας από τους αστυνομικούς συνοδούς του (σ.σ. τρεις τη συγκεκριμένη ημέρα) γνωστοποίησε στους ανωτέρους του τις απειλές - προειδοποιήσεις που φέρεται να δέχθηκε από τον Μένιο Φουρθιώτη. «Ο κ. Φουρθιώτης εξήλθε της οικείας του, επιβιβάστηκε στο ιδιωτικό του όχημα και απευθυνόμενος σε εμένα μου ζήτησε να εισέλθω σε αυτό ως συνοδηγός. Τότε εγώ τον ενημέρωσα ότι για λόγους ασφαλείας πρέπει να επιβιβαστώ στο υπηρεσιακό - συνοδευτικό όχημα, όπως και έπραξα. Ο κ. Φουρθιώτης με έντονο τρόπο επέμενε να επιβιβαστώ στο δικό του όχημα και τελικά εισήλθε σε αυτό άλλος συνάδελφος, με αποτέλεσμα στο υπηρεσιακό - συνοδευτικό όχημα να μείνω μόνος μου ως οδηγός. Έτερος συνάδελφος οδήγησε την υπηρεσιακή - συνοδευτική μοτοσικλέτα. Φανερά εκνευρισμένος άνοιξε το παράθυρο του αυτοκινήτου και μου φώναξε: "Είσαι άσχετος. Θα δεις αύριο που θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου"».

Την προηγούμενη ακριβώς ημέρα, ένας άλλος αστυνομικός - αποσπασμένος στην προσωπική ασφάλεια του παρουσιαστή, είχε ενημερώσει την υπηρεσία του για παρόμοια περιστατικό. «Ο στόχος (σ.σ. ο Μένιος Φουρθιώτης) εξήλθε της οικείας του και επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο νοσηλεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες στο νοσοκομείο, αρνήθηκε να οδηγήσει το όχημα του και ζήτησε να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό - συνοδευτικό προκειμένου να μεταβεί στον προορισμό του. Παρακαλώ όπως λάβετε γνώση και μου δώσετε εντολές για μελλοντικές υπηρεσιακές ενέργειες εφόσον η επιβίβαση των προστατευόμενων προσώπων σε υπηρεσιακά οχήματα δεν προβλέπεται από τον κανονισμό».

«Θα σου κάνω μήνυση, θα περάσεις πειθαρχικό»

Ήταν 23 Ιανουαρίου 2021 όταν, σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει στους ανωτέρους του, ένας από τους αστυνομικούς συνοδούς του Μένιου Φουρθιώτη δέχτηκε επιπλήξεις και απειλή για μήνυση από τον παρουσιαστή επειδή αρνήθηκε να οδηγήσει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. «Εξήλθαμε του τηλεοπτικού σταθμού που εργάζεται με σκοπό να μεταβούμε στα Μελίσσια. Κατά την έξοδο από το κτήριο μου ζήτησε επιτακτικά να οδηγήσω γιατί δεν αισθάνονταν καλά στην υγεία του. Εγώ του αναφέρθηκα στο προβλεπόμενο κανονισμό (Π.Δ.) ότι δηλαδή προβλέπεται από την υπηρεσία να μην εκτελούμε χρέη οδηγού και αν επιθυμεί να παραμείνουμε στο σημείο για να γίνει καλύτερα η υγεία του. Ο κ. Φουρθιώτης στη συνέχεια εκνευρίστηκε λέγοντας ότι θα μου κάνει μήνυση και θα ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος μου για την συμπεριφορά μου αυτή».

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, στη ίδια υπηρεσιακή αναφορά ζητά από τους ανωτέρους του να αποδεσμευτεί από τη φύλαξη - συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «με τη συμπεριφορά αυτή δεν μπορώ και δυσκολεύομαι να εκτελέσω τα προβλεπόμενα από την υπηρεσία καθήκοντα»!reader

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες