Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Σφαγή στο μετρό του Ρίο ντε Τζανέιρο...


Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μέχρι στιγμής, έχασαν τη ζωή τους έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε έξω από σταθμό μετρό του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιματηρό συμβάν έγινε στη διάρκεια... επιχείρησης των αρχών κατά εμπόρων ναρκωτικών σε μια παραγκούπολη στην περιοχή Τζακαρετσίνιο. 

Τοπικά Μέσα σημειώνουν πως η επιχείρηση της αστυνομίας ήταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό υπευθύνων για διακίνηση ναρκωτικών, ανθρωποκτονιών, περιστατικά ομηριών σε τρένα και στρατολόγηση παιδιών στον κόσμο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ συνέδραμαν και άνδρες του στρατού, προκειμένου να εμποδίσουν τους εγκληματίες να διαφύγουν. Οι ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν ανεβαίνοντας στις στέγες, καθώς η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στη φαβέλα με θωρακισμένα οχήματα, όπως δείχνουν τα πλάνα που προβάλλουν τηλεοπτικά δίκτυα.

Επιπλέον, κάτοικοι της περιοχής ανήρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο όπου καταγράφονται εκρήξεις, ανταλλαγή πυρών και ελικόπτερα που πετούν πάνω από το σημείο.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, σφαίρες κατέληξαν σε βαγόνι ενός τραμ, τραυματίζοντας δύο επιβάτες, ανέφερε η πυροσβεστική.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας εξ αυτών κατέληξε, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν μετά το επεισόδιο δείχνουν πολίτες τραυματισμένους. 

Ήταν η φονικότερη αστυνομική επιχείρηση στην πολιτεία του Ρίο.

«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο, ξεπερνώντας τον απολογισμό των 19 νεκρών στη φαβέλα Κοπλέξ ντου Αλεμάου το 2017, με τη διαφορά ότι δεν χάσαμε κάποιον δικό μας την ώρα του καθήκοντος», δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας Ρονάλντο Ολιβέιρα.

Η αστυνομία είπε πως μεταξύ των νεκρών στο Τζακαρετσίνιο, βρίσκονται ηγετικά μέλη της συμμορίας ναρκωτικών Comando Vermelho, που ελέγχει τη ζωή στη φαβέλα. Τουλάχιστον 10 ύποπτοι συνελήφθησαν.

Σε κατάσταση συναγερμού

Η ευρύτερη περιοχή τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, με τα καταστήματα να κατεβάζουν ρολά, μια κλινική να βάζει λουκέτο, ενώ σταμάτησε η λειτουργία σε ένα εμβολιαστικό κέντρο κατά του Covid-19. Την ίδια ώρα,  κάτοικοι απέκλεισαν κεντρικό δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τα αυξημένα επίπεδα εγκληματικότητας.

πηγη zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες