Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Δεν άντεξε να κρύβεται! Παραδόθηκε το μεσημέρι στην ασφάλεια Ζακύνθου η 27χρονη "γυναίκα τσιλιαδόρος" της δολοφονίας της συζύγου του Διονύση Κορφιάτη. Προφυλακίστηκαν 3 ακόμη κατηγορούμενοι ενώ αφέθηκε ελεύθερος ο π. αστυνομικός. Τι δήλωσε στο edolio5 ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας

Του Άρη Σπίνου edolio5

Παραδόθηκε στις Αρχές η 27χρονη γυναίκα, την οποία αναζητούσαν ως «τσιλιαδόρο» για την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη.

Η γυναίκα εμφανίστηκε με τον δικηγόρο και μία συγγενή της στο αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου και όπως προέκυψε βρισκόταν κρυμμένη στο νησί όλες τις ημέρες.

Σήμερα θα κρατηθεί και θα οδηγηθεί αύριο Τετάρτη στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η γυναίκα φέρεται να παρακολουθούσε την 37χρονη σύζυγο του επιχειρηματία στην καθημερινότητά της, ενώ ήταν και σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, η 27χρονη που εμπλέκεται στην υπόθεση είχε γίνει σκιά του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του, την ημέρα της δολοφονίας της 37χρονης.

Η ίδια φέρεται να επέβαινε σε ένα μαύρο smart με φιμέ τζάμια και φιμέ κάλυμμα στις πινακίδες. Όπως διαπιστώθηκε από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων του νησιού, η οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου συναντήθηκε με την μηχανή στην οποία επέβαιναν οι εκτελεστές και μάλιστα κινήθηκαν προς την κεντρική οδό Λαγανά, με κατεύθυνση προς την περιοχή Αγ. Σώστη, στον τόπο του δηλαδή του εγκλήματος.

Ο οδηγός της μηχανής μάλιστα είχε περασμένα από το κράνος του ακουστικά, προκειμένου να επικοινωνεί με τους συνεργούς του και να ενημερώνονται για τις κινήσεις του επιχειρηματία και της συζύγου του.

Ο κύκλος των απολογιών για τους κατηγορούμενους άνοιξε το πρωί του Σαββάτου και αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε.

Υπενθυμίζεται πως προφυλακίστηκαν ήδη τρεις από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν στη φυλακή ο 39χρονος φερόμενος ως εκτελεστής, ο 38χρονος φερόμενος ως οδηγός της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την επίθεση στο ζεύγος Κορφιάτη, αλλά και ο φερόμενος ως οδηγός του σκάφους που τους μετέφερε εκτός Ζακύνθου.


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ντίμη Κορφιάτη, τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου.


Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια Ζακύνθου με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα επέβαλε στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου ι από τη Ζάκυνθο και από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης παρουσίας του κάθε 1η και 16η του μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η απολογία του αστυνομικού ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Γιάννης Γλύκας, δήλωσε  στο edolio5 ότι «η σημερινή απόφαση αποτελεί τρανή απόδειξη ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί που κρίνουν με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και όχι με τις αποδιδόμενες κατηγορίες»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες