Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Περιμένει το… καινούργιο VIP lear jet ο Μητσοτάκης!...


Παρότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ένα από τα κεντρικά θέματα της ΝΔ ήταν τα «φέσια» της, η κυβέρνηση κρίνει ότι σε αυτή την συγκυρία που οικονομία και κοινωνία μετρούν τις πληγές τους από την πανδημία, είναι σκόπιμο να… αγοραστούν καινούργια κυβερνητικά αεροσκάφη! 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που... δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα militaire και ουδόλως διαψεύσθηκε από κυβερνητικές πηγές, οι Γάλλοι της Dassault που προμηθεύουν την Ελλάδα με Rafale έχουν προτείνει στην Ελλάδα να αγοράσει και ένα κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Falcon, ελαφρά μεταχειρισμένο, στην τιμή των 22 εκατομμυρίων ευρώ, όταν καινούργιο κοστίζει 36 εκατομμύρια. 

Η απάντηση της Αθήνας φαίνεται πως είναι θετική, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει το ενδεχόμενο να αγοράσει η Ελλάδα και… δεύτερο πολυτελές VIP αεροσκάφος! 

Σημειωτέον ότι η Ελλάδα διαθέτει ήδη ένα Falcon και δύο Embraer, που εδώ και χρόνια εξυπηρετούν τις ανάγκες του εκάστοτε πρωθυπουργού, αλλά και κομβικών κυβερνητικών στελεχών -υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κατά κύριο λόγο. Όμως, φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ότι τα νυν VIP κυβερνητικά αεροσκάφη πάλιωσαν και θέλει μία… ανανέωση. Με τα λεφτά μας...

matrix24.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες