Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Σοκ στη Μονή Πετράκη! Ιερέας έλουσε με βιτριόλι επτά Μητροπολίτες

Ο δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και φέρεται να είχε σχεδιάσει την επίθεση

facebook sharing button 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ιερέας που επρόκειτο να καθαιρεθεί και για τον οποίο

είχε προγραμματιστεί Συνοδικό Δικαστήριο, επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες.


Τη στιγμή που θα γινόταν η εκφώνηση της απόφασης, ο ιερέας έβγαλε ξαφνικά ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου. Στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος πανικός.

Οι ιερείς έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο νοσοκομείο ενώ ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής Πετράκη. Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συνολικά έχουν τραυματιστεί 7 ιερείς οι οποίοι διακομίστηκαν στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Με εγκαύματα στα μάτια

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετείχαν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σοβαρά τραυματισμένοι είναι οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Ο ιερέας που φέρεται να είχε σχεδιάσει την επίθεση ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και επρόκειτο να καθαιρεθεί μετά από βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέβησαν στο Λαϊκό νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των μητροπολιτών. newsbreak

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες