Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Σκληρη κριτικη απο τον Σπινο στον Χρυσοχοιδη

Η αλήθεια πονάει έναν ανίκανο υπουργό! Σαν σήμερα πριν 11 χρόνια έγινε κομμάτια από εκρηκτικό μηχανισμό ο υπασπιστής του Χρυσοχοΐδη... μέσα στο γραφείο του. Δεν έχει συλληφθεί κανείς! Αυτός ο υπουργός θα προστατέψει την κοινωνία;


Του Άρη Σπίνου εδωλιο5

Το αποτέλεσμα τους κρίνει όλους στο τέλος της ημέρας. Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια έχασε τη ζωή του από έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Κρητικός ταξίαρχος, Γιώργος Βασιλάκης, υπασπιστής τότε του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας του υπουργού. Η βόμβα εξερράγη στο γραφείο του Γιώργου Βασιλάκη και προκάλεσε το θάνατό του.

Και μπορεί - σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών -, ο θάνατός του να αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο αυτή παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστη.

Ο φάκελος ταξίδεψε από την είσοδο του υπουργείου επί της Λεωφόρου Κατεχάκη μέχρι τον όροφο που είναι το γραφείο του Χρυσοχοΐδη. Κανείς δεν πήρε χαμπάρι τίποτα. Ούτε μηχανήματα ούτε άνθρωποι. Ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά χτυπήματα μέσα στην καρδιά της αστυνόμευσης. Είναι δυνατόν άραγε ο αρμόδιος υπουργός δημοσίας τάξεως που ήταν τότε να τολμά να παριστάνει ακόμη με την ίδια ιδιότητα τον προστάτη της κοινωνίας; Όταν το θράσος δεν έχει όρια προφανώς η απάντηση... είναι ΝΑΙ!

Σύμφωνα με το  ρεπορτάζ  δόθηκαν  640.780 ευρώ σε έξι δικαιούχους, ως ικανοποίηση για τη ψυχική οδύνη που υπέστησαν από το θάνατο του ανθρώπου τους.

Στη σύζυγο του Χρυσή Φαραγκουλιτάκη και στα παιδιά του, Ελευθέριο και Κώστα, δόθηκε το ποσό των 153.787 ευρώ έκαστος, εκ των τα 33.787 ευρώ είναι τόκοι που «έτρεξαν» από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Αύγουστο του 2017.

Στη μητέρα του Χρυσή Βασιλάκη καταβλήθηκαν 102.524 ευρώ και στα αδέλφια του, Στέλιο και Γιάννη, από 38.446 ευρώ στο καθένα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες