Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Όταν το κράτος χρησιμοποιεί... πακιστανικά τηλέφωνα! Η μαφία του Μεδεγίν και της Σιναλόα είναι "παιδική χαρά" μπροστά στους δικούς μας... γαλονάδες!


Του Άρη Σπίνου

Η καμόρα στην Σιναλόα όπως πάνε τα πράγματα δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από την σημερινή εξουσία του επίσημου κράτους. Πριν ένα χρόνο η αποκάλυψη της ώσμωσης επίορκων αστυνομικών με εγκληματικά στοιχεία ταρακούνησε το πανελλήνιο. Ένας πρώην υπουργός είχε πιαστεί στη φάκα της ΕΥΠ να παραγγέλνει ανήλικο κορίτσι λες και κάνει χρήση εφαρμογής για delivery. Ένας άλλος πρώην υπουργός είχε συνεργάτη άνθρωπο από τον πυρήνα του κυκλώματος, ενώ σημερινός υφυπουργός (σε προγενέστερη υπόθεση) έκανε ρουσφέτι σε καταδικασμένο για εκβιασμό παίρνοντας ως αντίδωρο ένα πουκάμισο Paul Shark και ένα μασάζ στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στο Μάτι αποδείχτηκε πως κάποιοι ήξεραν και μπορούσαν, αλλά θρηνήσαμε 100 νεκρούς. Σχεδόν σύσσωμη η τότε φυσική ηγεσία προήχθη ή μεταπήδησε στην εκτελεστική εξουσία. Μετεκλογικά.

Οι πρακτικές παρακράτους ανάγονται σε μανιέρα αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων από κρατικούς αξιωματούχους και σε συνεννόηση -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- με τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο. Μέρες πριν το «Μπέργκαμο» της Θεσσαλονίκης και την έναρξη του δεύτερου lockdown, δύο παίκτες της Φενέρμπαχτσε φέρονται να πέρασαν εμπύρετοι τον έλεγχο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αρμόδιοι φέρονται να γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια με εντολή του «μεγάλου». Οι διάλογοι που φέρνει στο φως η ΕΦΣΥΝ προκαλούν σοκ και δέος:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα!

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή
η συνεχεια στο εδωλιο5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες