Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το όνομα των Καλλιστείων...


Πολύ πριν την εποχή του facebook, του Instagram του Tik Tok και του τηλεοπτικού «Greece’s Next Top Model», ο μόνος δρόμος για πολλά πανέμορφα κορίτσια που ήθελαν να εξασφαλίσουν μια θέση στην τηλεόραση ή στην πασαρέλα, ήταν να δηλώσουν συμμετοχή στο θεσμό των ελληνικών καλλιστείων, που είχε ξεκινήσει το 1925 από την εφημερίδα «Έθνος» και στη συνέχεια διοργανώνονταν από την εφημερίδα «Απογευματινή».
Όταν... από τη δεκαετία του 1990 άρχισε να μεταδίδονται τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1, ο διαγωνισμός έγινε ακόμη πιο δημοφιλής. Ήταν η μοναδική βραδιά που συγκέντρωνε πάνω της απίστευτη δημοσιότητα. Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, οι πλούσιες χορηγίες και τα καλλίγραμμα γυναικεία κορμιά συνέθεταν το σκηνικό των καλλιστείων σε μια Ελλάδα που ζούσε με δανεικά το ψεύτικο όνειρο της ευδαιμονούσας χώρας.

Από το 2010 και ενώ η Ελλάδα βίωνε την κρίση στο πρώτο της στάδιο τα καλλιστεία Σταρ Ελλάς και Μις Ελλάς σταμάτησαν να διοργανώνονται, δύο χρόνια μετά μεταδόθηκαν ιντερνετικά και το 2018, καλύφθηκε από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, ενώ το 2020, δεν έγιναν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέσα σε αυτό το διάστημα δεκάδες άλλοι διαγωνισμοί ομορφιάς ξεπήδησαν ανά τη χώρα, με ανθρώπους του χώρου με τους οποίους μίλησε το «protothema.gr» να δηλώνουν ότι Καλλιστεία είναι μονάχα εκείνα που φέρουν την υπογραφή του ονόματος Πρεβελάκη, όλα τα υπόλοιπα είναι απλοί διαγωνισμοί ομορφιάς που σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με την αίγλη των γνωστών καλλιστείων Σταρ και Μις Ελλάς. Άλλωστε στη χώρα μας κάθε χρόνο διοργανώνονται και άλλοι παρόμοιοι διαγωνισμοί ομορφιάς, όπως τα Πανελλήνια Καλλιστεία - Star Ελληνική Ομορφιά, που τα διοργανώνει ο κ. Νίκος Μπάμπαλης, αλλά και ο μεικτός διαγωνισμός ανδρών και γυναικών που ξεκίνησαν το 2011 και τα διοργανώνει ο κ. Γιώργος Κούβαρης.




Οι δύο διεκδικητές του θεσμού, Γιώργος Κούβαρης (αριστερά) και Νίκος Μπάμπαλης.


Και αν διαγωνισμός του Γιώργου Κούβαρη δεν είναι και τόσο διαδεδομένος, φρόντισε το 2019 να τον κάνει γνωστό στο πανελλήνιο το ΣΔΟΕ όταν εισέβαλλε σε χώρο εκδηλώσεων στη Βαρυμπόμπη όπου πραγματοποιούνταν ο διαγωνισμός ομορφιάς με τίτλο «Εθνικά Καλλιστεία Star & Mr GS Hellas 2019», διαπιστώνοντας φορολογικές παραβάσεις. Η συγκεκριμένη έφοδος και ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ πήραν μεγάλες διαστάσεις λόγω του αστρονομικού ποσού που, όπως αναφέρθηκε τότε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ήταν 250.000 ευρώ μέσα σε σακούλα! Σε αυτό προσθέστε και τα 500 ευρώ που φέρεται ότι έπρεπε να πληρώσει κάποιος για να παρακολουθήσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.


Βέβαια το παραπάνω ατυχές περιστατικό δεν πτόησε τον κ. Γιώργο Κούβαρη, ο οποίος συνεχίζει τους διαγωνισμούς ομορφιάς, ενώ στις 29 Ιουνίου του 2021 κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Νίκου Μπάμπαλη ο οποίος ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει διαγωνισμό ομορφιάς στο παραλιακό μαγαζί, όπου πριν από λίγες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε πάρτυ από το οποίο δεκάδες νεαρά άτομα κόλλησαν κορωνοϊό.
Λόγω του κορωνοϊού ο διαγωνισμός του κ. Νίκου Μπάμπαλη αναβλήθηκε προς το παρόν. Ωστόσο στις 20 Ιουλίου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχε καταθέσει, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Γιώργος Κούβαρης για το όνομα του διαγωνισμού που θα έκανε ο κ. Νίκος Μπάμπαλης.

Όπως αναφέρει στο δικόγραφο ο κ. Γιώργος Κούβαρης, δραστηριοποιείται εδώ και μια δεκαετία στη διοργάνωση και διεξαγωγή γυναικείων και ανδρικών διαγωνισμών ομορφιάς με τον τίτλο «Εθνικά Καλλιστεία Star και Mr GS Hellas». Όπως αναφέρει είναι ο μεγαλύτερος μεικτός διαγωνισμός ομορφιάς εθνικής εμβέλειας και έχει επικρατήσει στο χώρο ομορφιάς ως διαγωνισμός εθνικών καλλιστείων!



Τα Καλλιστεία στην εποχής της δόξας τους, επί Ant1

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη protothema.rg

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες