Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ζητά άσυλο στην πρεσβεία της Πολωνίας...



...η Λευκορωσίδα σπρίντερ.
«Εξηγήσεις» ζήτησε το Μινσκ...
Η Λευκορωσίδα σπρίντερ, η οποία επρόκειτο να τρέξει χθες στην κούρσα των 200 μέτρων, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας αφού επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της και επρόκειτο να την επιβιβάσουν σε αεροσκάφος των Turkish Airlines, με προορισμό το... Μινσκ. Ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία και σήμερα εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, όπου και θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πολιτικό άσυλο.

«Θα ήταν τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στην Λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστίνα Τσιμανούσκαγια», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.

Το χρονικό

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η σπρίντερ  έπεσε θύμα απαγωγής από συνοδούς της ομάδας της πατρίδας της και οδηγήθηκε κόντρα στη θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο - όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες - για να πετάξει πίσω στο Μινσκ.

Η 24χρονη, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στα 200 μέτρα γυναικών τη Δευτέρα (2/8) και  είχε ασκήσει δημόσια κριτική στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της,  αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και ζήτησε τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ.

«Δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία», ξεκαθάρισε σε μήνυμα μέσω Telegram στο Reuters. Το πρακτορείο ειδήσεων απευθύνθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, δίχως όμως να λάβει απάντηση. Λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη από τους γιατρούς λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστικό όργανο των των Λευκορώσων αθλητών, η Τσιμανούσκαγια θα ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι το τεχνικό επιτελείο μπήκε στο δωμάτιό της την Κυριακή (1/8) και της είπε να μαζέψει τα πράγματα. Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «μίλησα στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες