Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Διεξόδους αναζητεί ο Μητσοτάκης...


Το τελικό «οκ» του Ευάγγελου Αποστολάκη το βράδυ της Δευτέρας περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να δώσει το σινιάλο του ανασχηματισμού. Μιας ανασύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου χωρίς το νεύρο και την τόλμη που προεξοφλούνταν, και η πιο ενδιαφέρουσα πινελιά θα ήταν αναμφίβολα η υπουργοποίηση του πρώην υπουργού Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειωτέον ανήκει... στον στενό πυρήνα συμβούλων εξωτερικής πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως αυτή η «έκπληξη» αποδείχτηκε μελανό σημείο και καταβαράθρωσε τον επικοινωνιακό αέρα, που παγίως χαρίζει ένας ανασχηματισμός.

Τα ραντάρ του Μαξίμου πιάστηκαν … εκτός εμβέλειας και η πολιτική ζημιά δεν αμβλύνεται από διαρροές ενός ζωηρού παρασκηνίου συζητήσεων επί δεκαήμερο με τον κ. Αποστολάκη, αποδοχή των «απαιτήσεων» του να μην είναι αναπληρωτής αλλά Υπουργός, ενθουσιώδεις ατάκες του «θα τα δώσω όλα κύριε Πρωθυπουργέ» όταν έδινε τα χέρια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κρατούσε στο σκοτάδι μια εβδομάδα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Ποιος «παγίδευσε» ή «άδειασε» ποιον: ο Κυριάκος τον ναύαρχο, ο  ναύαρχος τον Τσίπρα, ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη; Το αναπόδραστο συμπέρασμα είναι πως τη φθορά την χρεώθηκε ο Πρωθυπουργός και από αυτό τον ανασχηματισμό όλοι θα μιλούν για αυτόν που τελικά δεν έγινε υπουργός.
Το φιλόδοξο άνοιγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν ευοδώθηκε ούτε αυτή την φορά. Τρεις βουλευτές μπήκαν στην κυβέρνηση (Πλεύρης, Παπαδόπουλος, Κεδίκογλου) και ένα comeback καταγράφηκε, αυτό του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κεντρικός κορμός της κυβέρνησης δεν άλλαξε γιατί όπως έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Πρωθυπουργός βάζει καλό βαθμό στο κυβερνητικό έργο, ή γιατί  όπως έλεγαν πικρόχολα γαλάζιοι βουλευτές που δεν είδαν φως ούτε σε αυτό τον ανασχηματισμό,  «για τους πρωτοκλασάτους προτίμησαν να είναι καλύτερα μέσα στην κυβέρνηση, παρά εκτός με γκρίνιες».

Η ζυγαριά έγειρε σε βάρος του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που συγκέντρωνε την μήνη των γαλάζιων βουλευτών για τα θέματα εγκληματικότητας, την επι μήνες διαφυγή του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά και φυσικά τις πυρκαγιές.

​Τώρα η μόνη φυγή προς τα εμπρός μπορεί να σηματοδοτηθεί για την κυβέρνηση με ένα γενναίο καλάθι στην ΔΕΘ, για να κατακάτσει η αχλή της υπόθεσης Αποστολάκη…

Στεφανία Μουρελάτου

libre.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες