Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Μα θα κάνει υπουργό τον Κύπριο Στυλιανίδη που είναι στα μαχαίρια με τον πρόεδρο Αναστασιάδη;


Περίεργη έμπνευση του Κυριάκου Μητσοτάκη


Σύμφωνα με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, στην θέση του ναυάρχου Αποστολάκη, ο οποίος ουδέποτε ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο, θα οριστεί ο Κύπριος πολίτης Χρήστος Στυλιανίδης τ. Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων. Ο οποίος μάλιστα είναι άμισθος σύμβουλος του αντιπροέδρου της κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο άνθρωπος είναι καταρτισμένος, ικανός και αποτελεσματικός. Υπάρχουν όμως δύο ανεξήγητα σημεία

στην απόφαση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρώτο είναι, ότι ο κύριος Στυλιανίδης δεν έχει ελληνική υπηκοότητα. Ως Κύπριος πάντως, είναι το ίδιο Έλλην, ίσως και περισσότερο.

Για άλλη μια φορά όμως προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί πως η παράταξη του δεν έχει κάποιον ικανό για να αναλάβει την συγκεκριμένη θέση.

Το δεύτερο σημείο, είναι εκτός από ανεξήγητο, και ανησυχητικό. Ο κύριος Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Πως είναι λοιπόν δυνατόν σε μια χρονική συγκυρία όπου το άραγες μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου σε όλα τα επίπεδα είναι ύψιστη προτεραιότητα, να δημιουργείται πολιτικό θέμα από μία επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού;

Ελπίζω ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει συνεννοηθεί εκ των προτέρων με τον κύριο Νίκο Αναστασιάδη για την συγκεκριμένη επιλογή. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για ρήγματα στις σχέσεις μας με την Κύπρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες