Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

48 πολίτες κατέθεσαν μήνυση! Έρευνα για τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων διεξάγει η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος και Διαφθοράς για τις διαφημιστικές δαπάνες της καμπάνιας του "Μένουμε Σπίτι". Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Βουλή αλλά... έχει χαθεί στα συρτάρια!


Του Άρη Σπίνου  edolio5

Μια μήνυση που αγνοείται η τύχη της! Η υπόθεση της δαπάνης προς ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού «Μένουμε Σπίτι» ερευνάται, στο σκέλος που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων, από την Οικονομική Εισαγγελία, από τον περασμένο Απρίλιο, διαμηνύουν δικαστικές πηγές στο edolio5 , με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «αδράνεια των δικαστικών Aρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στη δαπάνη ποσού 31 εκατομμυρίων ευρώ για μέσα ενημέρωσης διενεργεί ήδη με εντολή των εισαγγελικών Αρχών η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τον περασμένο Απρίλιο στον Άρειο Πάγο 48 πολίτες.

Το σκέλος της αναφοράς των 48 πολιτών που σχετίζεται με ενδεχόμενη ευθύνη πολιτικών προσώπων έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τον περασμένο Μάιο.

Υπό εισαγγελική διερεύνηση βρίσκεται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που τελεί υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του Οικονομικού Εισαγγελέα, ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων της εταιρείας που ανέλαβε τον διαμοιρασμό των χρημάτων της διαφημιστικής καμπάνιας σε ΜΜΕ. Η εντολή της Οικονομικής Εισαγγελίας για τη διενέργεια έρευνας αφορά τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες