Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Σάμπυ Μιωνής: Τα έμπλεξε πάλι ο ψευδομάρτυρας – Αναίρεσε…σήμερα τα…χθεσινά


Ο Ελληνοϊσραηλινός επενδυτής των απανταχού offshore Σάμπυ Μιωνής, που ήλεγχε ή διαχειριζόταν άνω του 50% των 2,2 δισεκατομμυρίων της λίστας Λαγκάρντ, «ξαναχτύπησε»  μέσω ανακοίνωσης που διανεμήθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σαν να είναι κρατικός αξιωματούχος ή ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων του τόπου και χωρίς οι

υπεύθυνοι του ΑΠΕ, που πληρώνονται από τους φόρους των Ελλήνων, δεν εδέησαν να τηρήσουν τη στοιχειώδη δημοκρατική και δημοσιογραφική πρακτική δημοσίευσης και της αντίθετης άποψης.

Με την ανακοίνωσή του, ο Σάμπυ Μιωνής ισχυρίστηκε ότι τα μέσα ενημέρωσης παρερμήνευσαν προχθεσινό υπόμνημά του προς την Ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου κα. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Κατά τη χθεσινή εκδοχή του, είναι «απολύτως ανακριβές» ότι η συνάντησή του, τον Μάρτιο του 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου με τους τότε υπουργούς Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «έλαβε χώρα μετά από πιέσεις του Κράτους του Ισραήλ». Πρόσθεσε δε ότι «όπως είναι αυτονόητο, το Κράτος του Ισραήλ, δεν αναμειγνύεται στην επίλυση ιδιωτικών διαφορών», όπως αυτή που είχε με τον εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη και τον αρθρογράφο της Αλέξανδρο Τάρκα. Κατά την (ψευδή) εκδοχή Μιωνή, η συνάντηση έγινε μετά από απαίτηση του Ι. Φιλιππάκη προς τον Δ. Παπαγγελόπουλο!


Ωστόσο το αληθές είναι ότι ο ψευδομάρτυρας Μιωνής ήταν ο επισπεύδων και είχε προηγουμένως συζητήσεις με τον κ. Παππά. Άλλωστε, με επανειλημμένες δηλώσεις και ένορκες καταθέσεις του, ο κ. Παππάς έχει τονίσει ότι το Κράτος του Ισραήλ ζήτησε τη διευθέτηση των υποθέσεων Μιωνή. Προηγουμένως, «προστάτης» του κ. Μιωνή ήταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς επί της πρωθυπουργικής του θητείας και μετά από αυτήν.

Παράλληλα, ο γνωστός Μιωνής λησμόνησε να πει στην κοινή γνώμη, μέσω του ΑΠΕ, που δυστυχώς έχει εξελιχθεί σε «βαποράκι» ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων (να δούμε ποιος θα πληρώσει τις αποζημιώσεις…) το ότι ο ίδιος ισχυριζόταν στην Επιτροπή της Βουλής, τον Ιούνιο του 2013, πως μία από τις εταιρίες του στη λίστα Λαγκάρντ δρούσε βάσει οδηγιών από την Πρεσβεία του Ισραήλ! Είχε αναφέρει σχετικά, με προφανή σκοπό να επικαλεστεί επίσημη κάλυψη, πως η Πρεσβεία ζήτησε, το έτος 2000, τη βοήθειά του για την προώθηση του κλάδου του venture capital που είναι ο κλάδος «υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ».

Επίσης, ως γνωστόν, ο Σάμπυ Μιωνής δήλωνε, στην Ελλάδα, επί σειρά ετών (και ενόρκως) ότι «βεβαίως είμαι εκπρόσωπος Τύπου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων». Στην πραγματικότητα, όπως ο ίδιος είχε καταθέσει σε δικαστήριο του Τελ Αβίβ (όπου δεν μπορούσε να παραπλανήσει κανέναν) απλώς «υπηρέτησε ως εθελοντής στο Γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου του Ισραηλινού Στρατού», εξηγώντας τις ενέργειες του Ισραήλ, στα Ελληνικά, σε διάφορα περιστατικά». Δηλαδή, κάτι σαν περιστασιακός διερμηνέας.NEWSBREAK

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες