Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Γρίφος...

 Ακόμη πάντως δεν είναι γνωστές οι προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αν δηλαδή «ζυγίζει» τις καταστάσεις για να κατέβει και να διεκδικήσει την ηγεσία ή αν έχει κάποιο άλλο σενάριο στο μυαλό του. Ένας εκ των υποψηφίων μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, αφού επικοινώνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου, εξήγησε ότι δεν μπορεί...
να ερμηνεύσει αυτές τις κινήσεις. Όπως τόνισε, οι σκέψεις αλλά και οι επόμενες του κινήσεις παραμένουν ένας δύσκολος γρίφος. 

Αν και ουδείς μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος για το ποιες είναι ακριβώς οι επιδιώξεις του πρώην πρωθυπουργού αυτή την ώρα, πέραν από τη διακηρυγμένη από τους οπαδούς του διάθεση να εξασφαλίσει μία ομαλή πορεία προς την επόμενη ημέρα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι διερευνά τους όρους για να είναι υποψήφιος και πιθανότατα έχει επιλέξει να διεκδικήσει την ηγεσία σε κάθε περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου θεωρείται από κάποιους «σανίδα σωτηρίας» για το ΚΙΝΑΛ (και μέσο ιστορικής δικαίωσης για τον πρώην πρωθυπουργό εκτιμούν οι ίδιοι), αλλά δοκιμάζει και τις αντοχές του κόμματος από την άλλη, καθώς πρέπει να ανατραπεί μία διαδικασία, που έχει ήδη ξεκινήσει και υποτίθεται θα έλυνε το πρόβλημα. Και μία αναμέτρηση με συμμετέχοντα στη μάχη τον κ. Παπανδρέου περιπλέκει τα πράγματα και ξυπνά μνήμες και διαμάχες από το παρελθόν. Είναι βέβαιο ότι πριν απ’ όλα, ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, λένε κομματικοί παράγοντες, που αιφνιδιάστηκαν με τις κινήσεις του έμπειρου πολιτικού.

πηγη protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες