Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

 

Την εξομολογούσε και μετά τη βίαζε! Ο Ιερέας του ναού Αγίου Δημητρίου στα κάτω Πατήσια καταγγέλθηκε από ανήλικη ότι ασελγούσε πάνω της επί 2 χρόνια! "Μετά τον θεό είμαι εγώ" της έλεγε. Απολογείται την Τρίτη. Παύτηκε από τα καθήκοντα του. Θεωρείται βέβαιη η προφυλάκιση του.


edolio5

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες για τη δράση του ιερέα του Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων, στα Κάτω Πατήσια, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στην ανακρίτρια για τον βιασμό ανήλικης κοπέλας, η οποία κατά την τέλεση του αδικήματος ήταν 15 ετών.

Η κοπέλα, που είναι σήμερα 17 ετών, αποκάλυψε πως ο ιερέας, αφού την εξομολογούσε στην εκκλησία, στη συνέχεια τη βίαζε και πως της έλεγε «μετά τον Θεό είμαι εγώ».

Η Εκκλησία της Ελλάδος, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, έθεσε τον ιερέα σε αργία και ξεκινάει ανακρίσεις προκειμένου αυτός να περάσει από εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Νεότερες πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο ιερέας βίαζε την κοπέλα μετά τα μαθήματα του κατηχητικού και σε χώρους της εκκλησίας.

Ο 37χρονος, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών, εκμεταλλεύτηκε με σαδιστικό τρόπο το κύρος της θέσης του ιερέα και την πίστη της νεαρής. Της έλεγε ότι στο πρόσωπό του θα πρέπει να βλέπει τον δάσκαλο και τον πατέρα της και την έπειθε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, ενώ της έστελνε και αυτός δικές του. Από ένα σημείο και μετά, η κοπέλα δεν άντεχε ούτε να τον βλέπει, εγκατέλειψε το κατηχητικό και λιποθυμούσε κάθε φορά που τον συναντούσε.

Το μαρτύριο της κοπέλας διήρκεσε μέχρι τα μέσα του 2020 και τη στιγμή που αποφάσισε να μιλήσει στη θεία της για όσα είχε βιώσει στα χέρια του κακοποιητή της και να προχωρήσει στην καταγγελία του στις Αρχές.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε ταχύτατα, μελέτησε το υλικό και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα εξής αδικήματα: βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για τη σύλληψη του δράστη των καταγγελλόμενων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας δεν έμεινε μόνο στην περίπτωση της 17χρονης, αλλά φέρεται να κακοποίησε και άλλα ανήλικα κορίτσια στο κατηχητικό, τα οποία προσέγγιζε κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους και λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να μοιράζονται τα πάντα μαζί του.

Μια άλλη 19χρονη κοπέλα, η οποία μένει στην περιοχή, κατήγγειλε πως τον Νοέμβριο του 2020 ο συγκεκριμένος ιερέας την είχε προσεγγίσει ζητώντας της να πάνε κάπου μόνοι τους προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο μαζί του.

«Στο πρόσωπό μου θα βλέπεις τον πατέρα σου», έλεγε ο ιερέας, που κατηγορείται ότι βίαζε από το 2019 τη 12χρονη τότε μαθήτρια, που πήγαινε κατηχητικό στην εκκλησία των Κάτω Πατησίων, όπου λειτουργούσε ο 37χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες