Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Τα ζόρια Στυλιανίδη, άυπνοι στο Μαξίμου και τα καρφιά στον Πατούλη...


Η απότομη προσγείωση για τον Χρήστο Στυλιανίδη, οι... αϋπνίες στο Μαξίμου και το νέο κυβερνητικό αφήγημα...

Απότομη είναι η προσγείωση του Χρήστου Στυλιανίδη στην ελληνική πραγματικότητα. Ήλπιζε ο άνθρωπος ότι θα έχει περιθώριο να κάνει όσα σχεδίαζε, όμως κάτι ο Μπάλλος, κάτι η Ελπίς, όλα έχουν πάει στράφι και ας προσπαθεί φιλότιμα στο... Υπουργείο. Μάλιστα, η εικόνα του το πρωί της Τρίτης, όταν έκανε την πρώτη ενημέρωση, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, μιας και έμεινε άυπνος όλη τη νύχτα, όντας σε επαφή με τους ανθρώπους που έκαναν τους απεγκλωβισμούς στην Αττική Οδό και ούτω καθ' εξής.

Παρηγοριά
Βέβαια, μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα, όπως και η χθεσινή, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει από κοντά με ένα οικείο πρόσωπο, έναν άνθρωπο που καταλαβαίνει από φυσικές καταστροφές, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που έχει στην ευθύνη του σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς, τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Κόλλησε η ΕΡΤ
Και μιας και λέω για τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος, από τότε που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, περνά των παθών του τον τάραχο, να σας πω και άλλο ένα απρόοπτο. Χθες, η Πολιτική Προστασία ειδοποίησε ότι ο υπουργός θα κάνει δηλώσεις στις 11:15 για να ενημερώσει για την εξέλιξη του φυσικού φαινομένου και την πορεία αποκατάστασης των ζημιών. Η ώρα περνούσε,ο υπουργός δεν έβγαινε, αφήστε που μετά έπρεπε να βγει και ο Κώστας Σκρέκας να κάνει δηλώσεις για την ηλεκτροδότηση. Με τα πολλά, ο κ. Στυλιανίδης βγήκε μετά τις 11:30. Τι είχε γίνει; Το συνεργείο της ΕΡΤ που ήταν να πάει στο Μαρούσι κόλλησε λόγω χιονιά, με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί άλλο συνεργείο που ήρθε από διαφορετικό σημείο.

Άυπνοι στο Μαξίμου
Πώς ήταν εκείνη η ταινία «Άυπνοι στο Σιατλ»; Ε, προχθές γυρίστηκε και η ελληνική εκδοχή του, το «Άυπνοι στο Μαξίμου». Δεν το λέω για πλάκα, το λέω σοβαρά -γιατί μερικοί φίλοι μου στο Μαξίμου έχουν αρχίσει και παρεξηγούνται και δεν το θέλω. Έμειναν, λοιπόν, αρκετοί πρωθυπουργικοί συνεργάτες και κοιμήθηκαν κλεφτά και σε βάρδιες, προκειμένου να βγαίνει η δουλειά, να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, αλλά και ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο δε κ. Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκίνησε να βγαίνει στα κανάλια από τις 07:00 το πρωί, προκειμένου να δώσει εικόνα για την κατάσταση.

Ομοβροντία
Και, βεβαίως, δεύτερη μέρα... άμυνα δεν μπορούσε να περάσει για την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να διαμορφώσει το δικό της αφήγημα στα ΜΜΕ, με κομβικούς υπουργούς να εμφανίζονται στα βραδινά δελτία. Με σειρά εμφανίσεως, Γιάννης Οικονόμου στον Alpha, Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1, Χρήστος Στυλιανίδης στον ΑΝΤ1, Άκης Σκέρτσος στο Star, Κώστας Καραμανλής στο Mega. Και, βεβαίως, σήμερα σειρά παίρνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο αλλιώς είχε προγραμματιστεί και αλλιώς εξελίσσεται.

Όλοι κατά Πατούλη
Νεύρα, πολλά νεύρα και η μπάλα παίρνει, βεβαίως, και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είχε την ευθύνη των κύριων οδικών αξόνων της χώρας. Να μην πω για το στοίχημα της Εθνικής Οδού, διότι και αυτό χάθηκε, προφανώς λόγω της έντασης του φυσικού φαινομένου, αλλά δεν ήμουν εγώ που διερρήγνυα τα ιμάτιά μου ότι θα μείνει ανοιχτή η Εθνική.

Φυρί-φυρί
Προσπαθεί πολύ να διαγραφεί ο Γιώργος Κύρτσος από την ευρωομάδα της ΝΔ, καθώς πήρε... τα πάνω του μετά τις αναφορές περί «Αντωναροποίησης» που του επεφύλασσαν κυβερνητικές πηγές και τώρα πάει το Μαξίμου «πού σε πονεί και πού σε σφάζει». Τώρα το έκανε μέσω του προσφιλούς του twitter και για την Ελπίδα στην Αττική. Αντιλαμβάνομαι, πάντως, ότι όσο το προσπαθεί, τόσο απομακρύνει το Μαξίμου από τις σκέψεις να τον εκπαραθυρώσουν. Το πολύ να τον αφήσουν να υπάρχει στην ευρωομάδα.

Κουίζ
Υπάρχουν δύο υπουργοί που, δεν λέω ότι χάρηκαν με τη φυσική καταστροφή, αλλά, για δικούς τους λόγους, θα το αντέξουν βρε αδερφέ. Ποιοι είναι αυτοί;...

Ο Μαξιμιλιανός

reader.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες