Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Όλοι ήξεραν και σιωπούσαν! Η τοκογλυφία, η απόπειρα δολοφονίας, ο ξυλοδαρμός στο αμφιθέατρο, η εταιρεία στην Ρουμανία, τα "ανήλικα" για "καλοπέραση" και οι καθηγητές της ΑΣΟΕΕ Αναστάσιος Δράκος και Παναγιώτης Διαμαντής... που σέρνονται στα δικαστήρια αλληλομηνυόμενοι!


Του Άρη Σπίνου εδωλιο5

Μόλις άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι! Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, το μεσημέρι της Τρίτης, και τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ομάδα ατόμων με κουκούλες, μπήκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και χτύπησε τον καθηγητή Αναστάσιο Δράκο μπροστά στα μάτια των φοιτητών, οι οποίοι όταν προσπάθησαν να τον προστατεύσουν, ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί.

«Πιστεύω ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις συνάδελφοί μου με τους οποίους βρίσκομαι σε αντιδικία», φέρεται να είπε ο καθηγητής όταν έφτασε στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση, ενώ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του edolio5 και τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο καθηγητής κατηγορείται για απάτη, τοκογλυφία και παιδεραστία. Μέρος αυτών των δικών εκδικάζεται την ερχόμενη Παρασκευή.  Μάλιστα για τις εν λόγω «σκοτεινές» υποθέσεις, τον έχουν καταγγείλει τρεις συνάδελφοί του, τους οποίος ο ίδιος κατηγόρησε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.



Ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Παναγιώτης Διαμάντης, που την περίοδο αυτή έχει τεθεί σε αργία, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του καθηγητή Αναστάσιου Δράκου, αποκαλύπτοντας παράλληλα το όνομά του μέσω δημόσιας δήλωσης. Οι Παναγιώτης Διαματής και Αναστάσιος Δράκος βρίσκονται ήδη σε αντιδικία. Η νέα μήνυση κατατέθηκε με τον ισχυρισμό πως το θύμα τον φωτογράφισε ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του επίθεσης, ενώ παλαιότερα έχουν συνεργαστεί μαζί σε επενδυτική εταιρεία.

Χθες, ο δικηγόρος του, Αγαμέμνονας Τάτσης, με ανάρτησή του στο facebook είχε προαναγγείλει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε, μεταφέροντας τη δήλωση του πελάτη του. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Είναι προφανές ότι καταδικάζω κάθε πράξη βίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Με αφορμή όμως δηλώσεις του θύματος που φωτογραφίζει εμένα και άλλους δύο καθηγητές, ως "υποκινητές" των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σήμερα, δηλώνω ότι αύριο το πρωί θα καταθέσω ενώπιον των εισαγγελικών αρχών έγκληση εναντίον του.

Κι εμένα μου προκαλεί απορία ο χρόνος που έλαβε χώρα το συμβάν δεδομένου ότι ο Αναστάσιος Δράκος, δικάζεται την Παρασκευή με την κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία. Κατανοώ την σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να διατάξει άμεσα έρευνα. Είναι επιβεβλημένη. Θα ήθελα όμως εισαγγελικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων - εκβιαστών, και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας ακόμα και σήμερα, tabula rasa. Θα ήθελα επίσης οι πρυτανικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδίκου μου».



Ο Αγαμέμνονας Τάτσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιτέθηκε κατά της Νίκης Κεραμέως αλλά και κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, υποστηρίζοντας ότι γνώριζαν τις σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες του καθηγητή και αδράνησαν. Μάλιστα, ζήτησε την αποπομπή της υπουργού Παιδείας. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του μηνυτή, «πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας.

Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου προστασίας του πολίτη και στην αντιπροεδρία του πράσινου ταμείου».








Ο Δημήτρης Μπουραντώνης, πρύτανης του Οικονομικού Παν/μιου Αθηνών, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι παρέπεμψε τον καθηγητή Δράκο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 29 Μαρτίου 2021, μετά την ενημέρωση που είχαν από την εισαγγελία ότι διώκεται για τοκογλυφία.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπως είπε, προΐσταται ανώτατος δικαστικός αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει συνεδριάσει για την υπόθεση και ενώ συμπληρώνεται σε λίγο διάστημα ένας χρόνος.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για ποιο λόγο δεν έχει συνεδριάσει ακόμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο, απάντησε ότι δεν είναι δικό του θέμα και πως η αρμοδιότητά του ήταν μόνο να παραπέμψει την υπόθεση του διωκόμενου καθηγητή στο συμβούλιο.


Το 2018, ο καθηγητής Αναστάσιος Δράκος μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφό του και πρώην συνέταιρό του σε εταιρεία, για τοκογλυφία από κοινού, εκβίαση από κοινού και το 2019 ασκήθηκαν διώξεις.

Παράλληλα έχουν γίνει καταγγελίες και για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. Ο καθηγητής έχει μηνύσει με τη σειρά του τους μηνυτές του.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο καθηγητής που κατηγορείται, υποστήριξε πως έχει ισχυρά ερείσματα στη ΝΔ, αλλά και ότι διατηρούσε σχέσεις με τον Νίκο Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για παιδεραστία αλλά αθωώθηκε στο εφετείο λόγο αλλαγής του ΠΚ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως έχει διοριστεί και σε δύο κρατικές θέσεις: στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του ΠΡΟΠΟ και στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, απ’ όπου και παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες, αφού πρώτα είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες του από τα όργια, με ανηλίκους, στα οποία φέρεται να συμμετείχε στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις συνάδελφοί του, στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν μεταξύ άλλων πως ο καθηγητής συνήθιζε να «νοικιάζει» αγόρια στη Ρουμανία, ενίοτε και στην Ελλάδα, ενώ για τις πράξεις του ήταν ενήμεροι τόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, όσο και η νυν υπουργός Νίκη Κεραμέως, καθώς και οι πρυτανικές Αρχές. Ενήμερος είναι, από την 1η Ιουλίου 2021, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.



Η υπόθεση ξεκινά το 2019, όταν ο Αναστάσιος Δράκος μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφό του και πρώην συνεταίρο του σε εταιρεία για το αδίκημα της τοκογλυφίας, της εκβίασης κ.ά. Το 2019 ασκήθηκαν διώξεις, ενώ η υπόθεση για την τοκογλυφία, η οποία εντωμεταξύ μετατράπηκε σε πλημμέλημα, πρόκειται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του 2022.

Ωστόσο, με υπόμνημα στις 18.12.2020 προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, καθηγητής δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική επαφή του εν λόγω πανεπιστημιακού με ανήλικο αγόρι στη Ρουμανία, ενώ δύο ακόμη καθηγητές κατήγγειλαν πως ο ίδιος τους είπε πως του αρέσει να συνευρίσκεται ερωτικά με άντρες και κυρίως «με ανήλικα αγοράκια».

Έτσι λοιπόν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχημάτισε δικογραφία η οποία διερευνά κατά πόσον ο εν λόγω εκπαιδευτικός, με τις κρατικές θέσεις, εμπλέκεται σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ο φάκελος της δικογραφίας βρισκόταν στα χέρια του τέταρτου πταισματοδίκη Αθηνών, ο οποίος συνέλεξε μαρτυρίες.

Καταθέτοντας λοιπόν, ο πρώην συνεργάτης του καθηγητή και συνάδελφός του αναφέρθηκε στο τι ακριβώς αντίκρισε τον Φεβρουάριο του 2016 όταν επισκέφθηκε το γραφείο του Ομίλου τους στο Βουκουρέστι. «Ανοίγοντας την πόρτα στην αίθουσα πελατών αιφνιδιάστηκα βλέποντάς τον γυμνό, σκυμμένο προς τα εμπρός, φορώντας μαύρο γυναικείο καλσόν, το οποίο ήταν τελείως κατεβασμένο.

Πίσω του βρισκόταν νεαρός αλλοδαπός τελείως γυμνός, ο οποίος συνουσιαζόταν μαζί του. Ο καθηγητής ήταν σκυμμένος στο τραπέζι συνεδριάσεων, όπου ήταν ξαπλωμένο ένα νεαρό στην ηλικία αγόρι περίπου 14 ετών και εκείνος εκτελούσε πεολειχία σε αυτόν ενώ τον διακόρευε με τα δάχτυλά του…». Ο μάρτυρας αναφέρει ότι έπαθε σοκ, έβαλε τις φωνές και ρώτησε τον ανήλικο πόσων χρόνων είναι, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεσπάσει σε κλάματα.

Στις 18 Οκτωβρίου 2021 ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών κατέθεσε ένας ακόμη καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, με πολυετή θητεία στις πανεπιστημιακές αίθουσες. Όπως περιέγραψε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο συγκρούστηκε με την «ηγετική ομάδα» της Σχολής και συναδέλφους του, οι οποίοι εμπλέκονται σε ποινικής και ηθικής απαξίας πράξεις, όπως λογοκλοπή, υπεξαίρεση, απάτη κ.τ.λ.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν όσα είπε για τον συγκεκριμένο καθηγητή, τον οποίον συνάντησε μαζί με ακόμη έναν συνάδελφό του στις 12 Ιουλίου 2017 προκειμένου να του προτείνουν να αναλάβει πρόεδρος του Τμήματος.

«… Στην πορεία της συζήτησης μας είπε ότι έχει γερές πλάτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση του προέδρου θα εκπλήρωνε τις φιλοδοξίες του. Μας ανέφερε ότι έχει σχέσεις με ανώτερο στέλεχος του Μαξίμου, αλλά και πολύ στενούς δεσμούς με τον Νίκο Γεωργιάδη, σημαντικό στέλεχος της ΝΔ.

Όταν ανέφερε το ονοματεπώνυμό του σχολιάσαμε το γεγονός της επικαιρότητας, ότι ο κύριος Γεωργιάδης είχε εμπλακεί σε δικαστική υπόθεση παιδεραστίας… Μείναμε άφωνοι όταν μας είπε ότι και στον ίδιο αρέσει να συνευρίσκεται με άντρες και ιδίως με ανήλικα αγοράκια. Αξιομνημόνευτη ήταν και η επισήμανσή του ότι στη Ρουμανία συνουσιάζεται με άντρες και ανήλικα αγόρια που βρίσκει εύκολα και κατά πολύ φθηνότερα συγκριτικά με την Ελλάδα, όπου το κόστος είναι πολύ υψηλότερο…».

Ο ίδιος κατέθεσε πως έχει υποβάλει δύο επιστολές στον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τέσσερις στη νυν υπουργό Νίκη Κεραμέως, με τις οποίες κατήγγειλε σωρεία αξιόποινων πράξεων από συναδέλφους του. «Σε επιστολές μου με ημερομηνία 1η και 17η Μαρτίου 2021 που απέστειλα στον Πρύτανη κ. Δημήτρη Μπουραντώνη και στην υπουργό Παιδείας επωνύμως κατήγγειλα δημοσιεύματα για αναπληρωτή καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περί πιθανής εμπλοκής του σε κυκλώματα παιδεραστίας και πορνείας».

Στη συνέχεια, βάσει όσων κατέθεσε, αποφάσισε να στείλει (την 1η Ιουλίου 2021) επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Γρηγόρη Δημητριάδη, όπου κατήγγειλε τα συγκεκριμένα γεγονότα για την υπόθεση του κ. καθηγητή, ενώ στις 6 Οκτωβρίου έστειλε επιστολή και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. «Σας επισημαίνω ότι έχω δεχτεί τρεις ανώνυμες απειλητικές επιστολές, γεγονός που με υποχρέωσε να υποβάλω τρεις εγκλήσεις-μηνύσεις κατ’ αγνώστων…» καταλήγει.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του καθηγητή επιβεβαιώνει με δική του κατάθεση στην Εισαγγελία και άλλος συνάδελφός του, ο οποίος προσέθεσε ότι ο Αναστάσιος Δράκος έχει πανίσχυρες πλάτες: «Το 2018 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος, ενώ η ομάδα των μελών ΔΕΠ που κινεί τα νήματα στις εκλογές του Ιουλίου του 2020 τον προόριζε για πρόεδρο του τμήματος. Εντούτοις μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου τμήματος, εντελώς ξαφνικά η ηγετική ομάδα του Τμήματος αποφάσισε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Επισήμως δεν έγινε γνωστός ο λόγος, κυκλοφόρησε η φήμη πως διέρρευσε η πληροφορία ότι υπήρχε σε βάρος του ποινική διαδικασία για τοκογλυφία…

Αξιομνημόνευτο είναι ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει διοριστεί σε δύο καίριας σημασίας πόστα… Αντιλαμβάνεστε ότι η μαρτυρική μου κατάθεση είναι πολύ κρίσιμη για μένα και την οικογένειά μου. Θίγει ισχυρούς ανθρώπους και ισχυρά συμφέροντα. Φοβάμαι ότι πλέον θα απειληθεί η ζωή της οικογένειάς μου και η δική μου και στηρίζομαι στην προστασία της Πολιτείας…».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες