Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Το Κίεβο υπό ασφυξία...


Μαίνονται οι μάχες σε αρκετά σημεία της χώρας, με τη Ρωσία να έχει εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση από αέρος, αλλά και με χερσαίες δυνάμεις. Εκτός από το Ντονμπάς, όπου ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το ουκρανικό μέτωπο έχει καταρρεύσει στο επίκεντρο βρίσκεται ήδη το Κίεβο...


Σειρήνες και εκρήξεις δίνουν τον τόνο στην ουκρανική πρωτεύουσα την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει αεροδρόμιο πολύ κοντά στην πόλη, ενώ και οι Ουκρανοί επιβεβαιώνουν πως ρωσικά στρατεύματα έχουν μπει στην επαρχία του Κιέβου, μέσω Λευκορωσίας.


Ο Λουκασένκο, πάντως, αρνείται ότι η χώρα του έχει συμμετοχή στις εξελίξεις και δηλώνει πως έχει τη στήριξη της Μόσχας σε περίπτωση που δεχθεί κάποια επίθεση.


Την ίδια ώρα Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το επόμενο στάδιο της ρωσικής εισβολής θα περιλαμβάνει επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια και υπηρεσίες στο Κίεβο, σε μια επίθεση καρμπόν με εκείνη που σημειώθηκε στην Κριμαία. Σύμφωνα με το Κίεβο η Μόσχα έχει πραγματοποιήσει σήμερα επιθέσεις σε πάνω από 200 στόχους.


Οι ρωσική υπηρεσία FSB με τη σειρά της υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει από όλα τα συνοριακά μέτωπα, κάτι που σημαίνει ότι αυτά είναι αυτή τη στιγμή αφύλακτα. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 40 Ουκρανοί στρατιώτες αυτομόλησαν προς τη Ρωσία.


Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατά τις σημερινές επιχειρήσεις εξουδετερώθηκαν 74 χερσαία στρατόπεδα υποδομών σε ουκρανικά εδάφη.


Μεγάλη έκρηξη, τέλος καταγράφηκε σε αεροπορική βάση στην Μελιτόπολ στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, έπειτα από ρωσικό χτύπημα.&nbs

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί για τον πόλεμο. Ο πλέον κυριολεκτικός είναι: θάνατος, καταστροφή, φρίκη, πόνος, θλίψη, πείνα, εξαθλίωση. Των λαών βέβαια. Ο πόλεμος, "τους μεν θεούς έδειξε, τους δε θνητούς δούλους πεποίηκεν...". (Ας με συγχωρήσει ο Εφέσιος Ηράκλειτος για την αποσπασματική χρήση του ορισμού του). Οι "θεοί" του πολέμου κάνουν πολέμους για οικονομικά συμφέροντα, για κατακτήσεις, για υποδουλώσεις. Οι λαοί επαναστατούν για την αποτίναξη των δεσμών της δουλείας, για λευτεριά. Οι "θεοί" του πολέμου είναι ανάλγητοι μπροστά στον μαζικό θάνατο αθώων, μπροστά στην οιμωγή και τον αφόρητο πόνο των εντελώς αθώων παιδιών. Κατά συρροή και εξακολούθηση-διαχρονικά- οι "δικαιολογίες" για "παράπλευρες απώλειες". Δικαιοσύνην και ειρήνην μάθατε οι ενοικούντες επί της Γης. Θλίβομαι, στον 21ο αιώνα του...μεσαίωνος.
Κώστας Γεωργακόπουλος.

nathapha είπε...

เทคนิคยิงปลา Pgslot ปี 2022 กับการเลือกปืนและกระสุนสำหรับการเล่น PG SLOT มีบริการฝากถอนเงินที่รวดเร็วที่สุด ต้องนึกถึงแต่การที่เราจะเล่นเกม นั้นหากเล่นเอาสนุก ก็อาจจะไม่ต้องคิดอะไร

Ανώνυμος είπε...

Thanks Houzingam

απο 11-01-09

Συνεργάτες