Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ένοχοι 6 για την απαγωγή του Παναγόπουλου ...


Με τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ύψους 30 εκατ. ευρώ να μην έχουν ακόμη εντοπιστεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κήρυξε σήμερα ενόχους 18 από...

τους συνολικά 20 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο για την υπόθεση του λεγόμενου "Συνδικάτου του Εγκλήματος", στο οποίο χρεώνεται η απαγωγή.

Ύστερα, από ενάμισι χρόνο ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο (σ.σ που συνεδριάζει για λόγους ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού) έκρινε ενόχους για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή, τον Ιανουάριο του 2009, έξι από τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, οι Παναγιώτης Βλαστός και Ιωάννης Σκαφτούρος κρίθηκαν ένοχοι ως ηθικοί αυτουργοί της πράξης, ενώ οι Απόστολος Πετράκης, Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, Γιώργος Κατσαγάνης και Χαράλαμπος Μουστάκας κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί της απαγωγής. Επιπλέον, οι φυσικοί αυτουργοί κρίθηκαν ένοχοι για «διακεκριμένη κλοπή» με ηθικούς αυτουργούς τους Π. Βλαστό και Ι. Σκαφτούρο, που αφορά στα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή.

Ακόμη, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου 17 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» και 10 για σειρά εκρήξεων, ανάμεσα στους οποίους και οι Βασίλης Στεφανάκος και Γιώργος Τρομπούκης. Σημειώνεται ότι τελευταίος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για την υπόθεση της απαγωγής, όπως και οι Εμμανουήλ Σκαρλάτος και Ιωάννης Θώδης.

Ένοχοι για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου στο Γαλάτσι το 2008 κρίθηκαν οι Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ως φυσικός αυτουργός,

και Γιώργος Κατσαγάνης για άμεση συνέργεια. Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κρίθηκαν οι Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος.

Αντίθετα, το δικαστήριο κήρυξε αθώους όλων των κατηγοριών τη δικηγόρο Ελισσάβετ Πούλιου και τον Εμμανουήλ Λασιθιωτάκη.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες