Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αποζημίωση 190 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει το Johns Hopkins σε γυναίκες που βιντεοσκοπούσε κρυφά γυναικολόγος

johns hopkinsΤο ποσό των 190 εκατ. δολαρίων θα λάβουν περίπου 8.500 γυναίκες που έπεσαν θύματα του γυναικολόγου Νικίτα Λέβι στο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, καθώς ο γιατρός που εργαζόταν εκεί κατέγραφε τις εξετάσεις τους με κρυφές κάμερες.

Ο γιατρός φέρεται να είχε σειρά από ειδικά αξεσουάρ, όπως στυλό, μπρελόκ και άλλα, στα οποία υπήρχαν ενσωματωμένες κάμερες, με τα οποία βιντεοσκοπούσε τις ασθενείς του, την ώρα που τις εξέταζε.
Ενας συνάδελφός του αντελήφθη ότι είχε κρεμασμένο στο λαιμό του ένα στυλό-κάμερα και άρχισε η διαδικασία της αποκάλυψης του σκανδάλου. Στην κατοικία του γυναικολόγου βρέθηκαν πάνω από 1.200 φωτογραφίες και βίντεο.
Ο Λέβι, ο οποίος φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει κρυφά γύρω στις 12.500 γυναίκες από το 2005, απολύθηκε από το νοσοκομείο στις 8 Φεβρουαρίου πέρυσι και δέκα ημέρες μετά βρέθηκε νεκρός.
Ο θάνατός του ωστόσο δεν εμπόδισε το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεση εναντίον του νοσοκομείου να συγκεντρώσει περίπου 8.000 ασθενείς του και τελικά να «κερδίσει» ένα συμβιβασμό για αποζημίωση 190 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζόναθαν Σκότσορ, όλες τους ένιωσαν «προδομένες» και θύματα βάρβαρης συμπεριφοράς.
Μάλιστα, στην αγωγή συμπεριλαμβάνονται αιτιάσεις για υπερσυνταγογράφηση εξετάσεων και απρεπείς σωματικές επαφές κατά τη διάρκειά τους. Σημειώνεται ότι ο Λέβι είχε απολυθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από κλινικές και νοσοκομεία για απρεπή συμπεριφορά.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που εκδικάζεται στις ΗΠΑ για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από γιατρό . Σύμφωνα με μια εκ των δικηγόρων των θυμάτων, Ηoward Janet, τουλάχιστον 62 από τις ασθενείς του Λέβι ήταν παιδιά...
(newmoney)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες