Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΔΝΤ, ΕΕ, ΗΠΑ προς Ουκρανία: "Σας δώσαμε τα χρήματα τώρα θα κάνετε ότι σας λέμε"

parlimentΤο Κίεβο, να εφαρμόσει βαθιές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στους τομείς της οικονομίας και της δικαιοσύνης, σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που θα της προσφέρουν, κάλεσαν οι διεθνείς δωρητές της Ουκρανίας.

«Θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία στη διαδικασία μεταρρύθμισής της», διαβεβαίωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φίλε, ανοίγοντας στις Βρυξέλλες την πρώτη σύνοδο συντονισμού για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, στην οποία συμμετέχουν οι δωρήτριες χώρες – η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία — καθώς και μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ο Φίλε υπογράμμισε επίσης την ανάγκη το Κίεβο να «λάβει νέα μέτρα για συνταγματικές, δικαστικές μεταρρυθμίσεις», αλλά επίσης και «στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, πέρα από το σχέδιο μαζικής βοήθειας ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο η ΕΕ ήδη έχει δεσμευθεί να προσφέρει στην Ουκρανία, «κάθε οικονομική υποστήριξη από την Ένωση θα συνδέεται και θα εξαρτάται από τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις».
«Οι μεταρρυθμίσεις είναι επίσης απαραίτητες αν η Ουκρανία θέλει να κερδίσει το μέγιστο από τη συμφωνία σύνδεσης, περιλαμβανομένης αυτής του ελεύθερου εμπορίου (που υπεγράφη στα τέλη Ιουνίου)», πρόσθεσε.Η σύνοδος των Βρυξελλών έχει στόχο να προετοιμάσει μια διεθνή διάσκεψη δωρητών που είναι προγραμματισμένη για το τέλος του έτους.
Παρών στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Βλαντίμιρ Γκρόισμαν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη «να χρησιμοποιήσει κάθε ευρώ» βοήθειας «με αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο» και να καταπολεμήσει «τη διαφθορά».
(defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες