Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κουρής, ο Βενιζέλος, το Action24…


και το σκάνδαλο του ΤΤ…

Τι απαντούν ο Δ. Παναγιωτάκης ο Αλ. Μπακατσέλος…

Ενα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της νέας εφημερίδας του Γ. Κουρή προκάλεσε αντιδράσεις, παρεξηγήσεις και σύγχυση. Το πρωτοσέλιδο της Kontra news έγραφε «Διώκεται για κακούργημα ο...
Α. Μπακατσέλος για θαλασσοδάνεια που έχει πάρει από τράπεζες / Από εισαγγελικές πηγές έγινε γνωστό ότι γίνεται έρευνα και το Action24».

To ρεπορτάζ αναφερόταν στο σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το όνομα Μπακατσέλος σήμανε «συναγερμό» γιατί πρόκειται για συγγενή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι παρεξηγήσεις δημιουργηθηκαν όταν κάποιοι έκαναν λόγο για πεθερό, κουνιάδο κλπ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τελικά η γυναίκα του Βενιζέλου, Λίλα Μπακατσέλου είναι ανιψιά του -περί ου ο λόγος στο πρωτοσέλιδο της Kontra- Αλ. Μπακατσέλου και αδελφή του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλου ο οποίος είναι πρόεδρος της ΔΕΘ.

Ο θείος της συζύγου του Βενιζέλου, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ασχολείται με επιχειρηματικές..
δραστηριότητες. Ιδρυτής και πρόεδρος της Πυραμίς Μεταλλουργία, ιδρυτής και αντιπρόεδρος της Εγνατία Τράπεζα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κτηματικής εταιρίας «Δελφίνι ΑΕ», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρίας «Δελφίνι ΙΙ ΑΕ» και διευθύνων σύμβουλος της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (όπου μετέχουν-μετείχαν ΔΟΛ και Πήγασος κι έβγαζε μεταξύ άλλων και την εφημερίδα Αγγελιοφόρος).

Η δίωξη σε βάρος του Αλ. Μπακατσέλου ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου και έχει σχέση με δανεισμό εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς τραπεζικά κριτήρια.
Σύμφωνα με την Kontra news ο μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη επιχείρησε να μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση της είδησης με παρεμβάσεις σε διευθυντικά στελέχη καναλιών και εφημερίδων, προκειμένου να υποβαθμιστεί το θέμα.

Σχετικά με το (ανταγωνιστικό) Action24 και τον Διονύση Παναγιωτάκη η Kontra news γράφει:

Στο μεταξύ η αρμόδια οικονομική εισαγγελέας έχει αρχίσει έρευνα και για τα πεπραγμένα του Α. Μπακατσέλου στην PROTON BANK, από την οποία συγγενικό του πρόσωπο εμφανίζεται να έχει λάβει και νέο δάνειο.
Η Eισαγγελία ερευνά επίσης ένα νέο σκάνδαλο που αφορά τη δόλια μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της PROTON BANK σε διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.
Στην κατεύθυνση αυτή ερευνάται η «μαϊμού»-μεταβίβαση ενός τηλεοπτικού καναλιού (Αction24) από τον καταζητούμενο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη σε πρόσωπο που διαπλέκεται με το ΠΑΣΟΚ (Διονύσης Παναγιωτάκης) και έχει εξασφαλίσει προνομιακές συμβάσεις με φορείς του δημοσίου.
Το κανάλι άλλαξε χέρια με εικονική αύξηση κεφαλαίου, χωρίς δηλαδή ο επιχειρηματίας να δώσει δεκάρα τσακιστή, ενώ λίγες μέρες αργότερα, ως δια μαγείας ο Πέτρος Κυριακίδης εξαφανίστηκε από προσώπου γης παρότι, η ασφάλεια τον παρακολουθούσε μέρα-νύχτα!
Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση υπεξαίρεσης περιουσιακών στοιχείων της PROTON BANK, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου.
Πάντως το κανάλι που άρπαξαν από την PROTON BANK έχει γίνει όργανο προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ που έχει συνηθίσει τα νταραβέρια με τέτοιου είδους επιχειρηματίες.

Η απάντηση Παναγιωτάκη

«Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η εποχή της μπανανίας δεν τελειωσε. Να ξέρετε όμως, ότι η αθλιότητα έχει τα όρια της. Και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου κανει τον νταβατζή»!.. αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δ. Παναγιωτάκης για το δημοσίευμα της Kontra news που έγραφε μεταξύ άλλων: «(...)Η Eισαγγελία ερευνά τη μαϊμού-μεταβίβαση ενός τηλεοπτικού καναλιού (σσ Αction24) από τον καταζητούμενο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη σε πρόσωπο που διαπλέκεται με το ΠΑΣΟΚ και έχει εξασφαλίσει προνομιακές συμβάσεις με φορείς του δημοσίου. Το κανάλι άλλαξε χέρια με εικονική αύξηση κεφαλαίου, χωρίς δηλαδή ο..
επιχειρηματίας να δώσει δεκάρα τσακιστή. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση υπεξαίρεσης περιουσιακών στοιχείων της PROTON BANK, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου. Πάντως το κανάλι που άρπαξαν από την PROTON έχει γίνει όργανο προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ που έχει συνηθίσει τα νταραβέρια με τέτοιου είδους επιχειρηματίες(...)».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Διονύση Παναγιωτάκη:
"Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η εποχή της μπανανίας δεν τελειωσε.
Όταν αρχίζει να γινεται μια σοβαρή προσπάθεια στα ΜΜΕ, πάντα υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που αντιδρούν.
Έχουν την ψευδαίσθηση ότι με φαντασιόπληκτα πρωτοσέλιδα μπορούν να εκφοβίσουν ή να εκβιάσουν.
Γιατί άραγε?
Κύριοι λεφτά για εκβιασμούς πια δεν δίνονται:
Πρώτον γιατι δεν μας αγγίζουν και δεν χρειάζεται και Δεύτερον γιατι λεφτά δεν υπάρχουν!
Ποιες ειναι οι εισαγγελικές παραγγελίες;
Τι ιστορία με ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ειναι αυτή που γράφετε;
Γιατι σας ενοχλεί το ACTION 24?
Να ξέρετε όμως, ότι και η αθλιότητα έχει τα όρια της.
Και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου κανει τον νταβατζή.
Και ο νοών νοήτω!
Διονύσης Παναγιωτάκης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ACTION 24
Υ.Γ. όποιος θέλει συνεχίζει ,εγώ είμαι εδώ και έτοιμος…"

Η ανακοίνωση Μπακατσέλου

"- Δεν έχω λάβει ποτέ εγώ ή η εταιρία στην οποία μετέχω εγώ ή πρόσωπα της αμέσου οικογενείας μου τραπεζικό δανεισμό από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή την Proton Bank, πολύ δε περισσότερο δεν έχω λάβει εγώ ή οι εταιρίες που εκπροσωπώ «θαλασσοδάνεια»!!, όπως εν γνώσει της αναληθείας υποστηρίζεται από τον συκοφάντη άγνωστο συντάκτη.
- Δεν έχει ασκηθεί καμία απολύτως δίωξη εναντίον μου για οποιονδήποτε λόγο και αιτία σε σχέση μάλιστα με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
- Δεν έχω ζητήσει ούτε ποτέ μου έχει προσφερθεί «πολιτικό ρουσφέτι», όπως χωρίς αιδώ αναφέρεται στον εν λόγω λίβελο.
- Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24», όπως παραπλανητικά αφήνεται να εννοηθεί από το συκοφαντικό δημοσίευμα, καθόσον η είδηση αυτή αρθρώνεται οργανικά ως υπότιτλος της κυρίας είδησης για την δήθεν δίωξή μου για τα δήθεν «θαλασσοδάνεια»!
Μετά ταύτα και δεδομένης της προσβολής της τιμής και υπολήψεως την οποία υπέστην, και η οποία πολλαπλασιάστηκε από την αναμετάδοση της από άλλα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υιοθέτησαν άκριτα τους αναληθείς ισχυρισμούς, ενημερώνω ότι η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών, στις οποίες και θα προσφύγω άμεσα προς διασφάλιση των συμφερόντων μου"...

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr-nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες