Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΣτΕ: Θα μηδενίζεται το γραπτό στις Πανελλήνιες όταν ο υποψήφιος έχει κινητό στην αίθουσα



panellhnies 26-4-2015Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η ύπαρξη και μόνο κινητού τηλεφώνου στις Πανελλαδικές εξέτάσεις προκαλεί το μηδενισμό του γραπτού του υποψηφίου. Με αυτή την παραδοχή το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ανέτρεψε δύο εφετειακές αποφάσεις και επικύρωσε το μηδενισμό...

δύο γραπτών μαθητών, ενός σε Γενικό Λύκειο της Βούλας Αττικής και ενός σε Γενικό Λύκειο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Τα κινητά στην κατοχή των μαθητών έγιναν αντιληπτά από τους καθηγητές τους όταν πήγαν στις τουαλέτες.
Σύμφωνα με την εκπαιδευτική νομοθεσία οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξετάσεων δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, κ.λπ. Σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή τους τα επίμαχα αντικείμενα το γραπτό μηδενίζεται.
Οι δύο μαθητές μετά το μηδεμισμό των γραπτών τους προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια . Τα Διοικητικά Εφετεία Πειραιά και Θεσσαλονίκης τους δικαίωσαν. Κατά των αποφάσεων αυτών προσέφυγαν  ο υπουργός Παιδείας  και η Γεντική Επίτροπος της Επικρατείας Διοικητικών Δικαστηρίων. 
Έτσι οι δύο υποθέσεις έφθασαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε ότι  αρκεί η κατοχή ενός από τα μη επιτρεπόμεπουνα αντικείμενα, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το κινητό τηλέφωνο,«χωρίς να είναι απαραίτητο να αποδεικνύεται η χρήση του».
 directNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες