Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Δύο ερωτικές σκλάβες στο Ισλαμικό Κράτος περιγράφουν όσα έζησαν


Δύο ερωτικές σκλάβες στο Ισλαμικό Κράτος περιγράφουν όσα έζησαν
Δύο νεαρές Κούρδισσες, της ηλιολατρικής θρησκείας των Γιαζίντι, που είχαν αιχμαλωτιστεί από το Ισλαμικό Κράτος το καλοκαίρι του 2014, απέδρασαν από τους τζιχαντιστές και έφτασαν ασφαλείς στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Η Γκαζάλ, 28 ετών, και η νεώτερη αδελφή της Μπεζάρ, 24 ετών, διηγήθηκαν στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu όσα βίωσαν ως ερωτικές σκλάβες των τζιχαντιστών.
Όταν οι τζιχαντιστές τις αιχμαλώτισαν τις μετέφεραν στην Τελ Αφάρ και στη συνέχεια στη Μοσούλη, «όπου οι γυναίκες των Γιαζίντι πωλούνταν στην αγορά [σκλαβοπάζαρα] ή υποχρεώνονταν να συνάψουν προσωρινούς γάμους με τους τζιχαντιστές».
Οι κοπέλες είπαν ότι οι τζιχαντιστές τις εξευτέλιζαν συνεχώς και πρόσβαλαν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Γιαζίντι: «Έλεγαν ότι μας βιάζουν για τη χάρη του Θεού».
Η Γκαζάλ αποκάλυψε ότι τις πούλησαν πολλές φορές σε διαφορετικούς τζιχαντιστές. Μεταξύ των δεσποτών τους ήταν Τσετσένοι, Τυνήσιοι, Ιρακινοί, Σύροι και ένας 60χρονος εμίρης του Ισλαμικού Κράτους από το Μαρόκο.
«Ένας από τους τζιχαντιστές, ο Αμπού Ντουτζάν, ήθελε να με παντρευτεί. Με απείλησε με ένα όπλο, που κόλλησε στο κεφάλι μου, λέγοντάς μου να εξισλαμιστώ για να με κάνει γυναίκα του».
Όπως είπε, η κόρη του τελευταίου δεσπότη τους τις βοήθησε να αποδράσουν στη βόρεια Συρία, που ελέγχεται από τους Κούρδους του YPG.
Η Γκαζάλ και η Μπεζάρ με τον μικρότερο αδελφό του βρίσκονται στο Ντοχοκ, ελπίζοντας να λάβουν ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες