Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τι συμβαίνει στα Υψώματα του Γκολάν: Γιατί o Ισραηλινός Στρατός συνομιλεί με το ISIL;

golan
Από την αρχή της Ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, έχουν προκύψει στοιχεία του «πολύ βρώμικου ρόλου» των στενών συμμάχων της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, των κρατών του Κόλπου και του Ισραήλ, τονίζει ο F. William Engdahl.

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ένας Ισραηλινός υψηλόβαθμος στρατιωτικός πιάστηκε στα πράσα με το IS, στα τέλη Οκτωβρίου, σημειώνει ο Αμερικανο-Γερμανός ερευνητής, ιστορικός και στρατηγικός σύμβουλος F. William Engdahl.
"Στα τέλη Οκτωβρίου ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ανώτερους Ιρακινούς αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών, ανέφερε τη σύλληψη ενός συνταγματάρχη του ισραηλινού στρατού, που ονομάζεται Yusi Ούλεν Shahak, και σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με το τάγμα ΙSIS του Γκολάν, που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ, στο μέτωπο Salahuddin," αναφέρει ο Engdahl σε πρόσφατο άρθρο του στο New Eastern Outlook.
Σύμφωνα με τον διοικητή του ιρακινού στρατού, ο συνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού είχε συμμετάσχει σε τρομοκρατικές δραστηριότητες της ομάδας Τakfiri του ISIL."
Ο ερευνητής τονίζει, ότι από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του ισλαμικού κράτους στη Συρία, πολλές ενοχλητικές αλήθειες για την συμμαχία, υπό την αμερικανική ηγεσία, εναντίον του ISIL, έχουν τελικά έρθει στο φως.
Η Likud του Νετανιάχου και ο ισραηλινός στρατός συνεργάζονται στενά με τα νεοσυντηρητικά γεράκια των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια των νεοσυντηρητικών της Ουάσιγκτον, η Ιερουσαλήμ λύνει τα δικά της γεωπολιτικά προβλήματα στην περιοχή. Το όνομα του ενός από αυτά τα προβλήματα είναι Χεζμπολάχ. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Χεζμπολάχ έχει εντοπιστεί να μάχεται σθεναρά κατά του ISIL.
"Τουλάχιστον το 2013, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν, όπως ισχυρίζονται, στόχους της Χεζμπολάχ στο εσωτερικό της Συρίας. Έρευνα έδειξε ότι στην πραγματικότητα το Ισραήλ χτυπούσε στρατιώτες της Συρίας και στόχους της Χεζμπολάχ, που με γενναιότητα πολεμούσαν το ISIS [ISIL] και άλλους τρομοκράτες», συνεχίζει ο ερευνητής .
Το Ισραήλ δεν είναι η μόνη δύναμη που έχει χαράξει τη δική του δράση, με το πρόσχημα ενός πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Στο ίδιο πνεύμα ο Τούρκος ηγέτης Ερντογάν, άρπαξε την ευκαιρία να βομβαρδίσει τους Κούρδους μαχητές του Δημοκρατικού Κόμματος (YPG) και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), με το πρόσχημα του πολέμου κατά του ISIL.
Περιττό να πούμε ότι, η μακρόχρονη αεροπορική εκστρατεία της Ουάσιγκτον κατά του ISIL, θέτει επίσης πολλά ερωτήματα.
Ο ερευνητής εφιστά την προσοχή σε μια κατά μεγάλο βαθμό παραμελημένη έκθεση που κυκλοφόρησε το 2014 από την αποχώρηση των παρατηρητών της Δύναμης του ΟΗΕ (UNDOF) που σταθμεύει κατά μήκος των συνόρων στα Υψώματα του Γκολάν μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, από το 1974.
«Τα έγγραφα του ΟΗΕ έδειξαν ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) διατηρούσαν τακτικές επαφές με τα μέλη του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους από το Μάιο του 2013. Η IDF αναφέρει ότι αυτό ήταν μόνο για ιατρική περίθαλψη για τους πολίτες, αλλά η εξαπάτηση είχε αποκαλυφθεί όταν οι παρατηρητές της UNDOF εντόπισαν άμεση επαφή μεταξύ των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατιωτών του ISIS, συμπεριλαμβανομένης και της ιατρικής περίθαλψης για τους μαχητές του ISIS " ανέφερε ο Endahl.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, οι παρατηρητές αποκάλυψαν, ότι ο Ισραηλινός Στρατός είχε από καιρό συνεργαστεί στενά, με διάφορες παρατάξεις των τρομοκρατών της Συρίας στα Υψώματα του Γκολάν, συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών του ISIL, της αλ-Κάιντα και του αλ-Nusra Front.
Από το 2013, το Ισραήλ έχει επανειλημμένα διεξάγει επιθέσεις από τη Συρία κατά μήκος των Υψωμάτων του Γκολάν, με το πρόσχημα των αντιτρομοκρατικών ενεργειών εναντίον της Χεζμπολάχ. Επιπλέον, η UNDOF έχει επίσης δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και το al-Nusra Front.
Φαίνεται ότι "κάποιος προφανώς δεν θέλει να παραμείνει η αστυνόμευση της UNDOF στα Υψώματα του Γκολάν," παρατηρεί ο Engdahl.
Γιατί ο ισραηλινός στρατός IDF έχει μια τέτοια εμμονή με τα Υψίπεδα του Γκολάν της Συρίας;
«Το 2013, όταν η UNDOF άρχισε να τεκμηριώνει την αύξηση επαφής μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτικών, του IS [ISIL] και της αλ-Κάιντα κατά μήκος των Υψωμάτων του Γκολάν, είναι ελάχιστα γνωστό, ότι η Newark, εταιρεία πετρελαίου του New Jersey, η Genie Energy και μια ισραηλινή θυγατρική εταιρεία, η Afek Oil & Gas, άρχισαν επίσης να ερευνούν στα Υψίπεδα του Γκολάν με την άδεια της κυβέρνησης Νετανιάχου για πετρέλαιο ".
Τον Οκτώβριο του 2015, ο επικεφαλής γεωλόγος Yuval Bartov, της Afek Oil & Gas ανακοίνωσε ότι η εταιρεία είχε βρει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου στα Υψώματα του Γκολάν.
Όπως ο Engdahl αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο του για το θέμα, η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή της Genie Energy περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Ντικ Τσένι, ο πρώην επικεφαλής της CIA James Woolsey, ο Jacob Lord Rothschild και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ.
"Φυσικά κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έβαζε στο μυαλό του ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των σχέσεων του ισραηλινού στρατού, με το ISIS [ISIL] και τους άλλους τρομοκράτες στη Συρία, ιδιαίτερα στα Υψώματα του Γκολάν, και την εύρεση του πετρελαίου της Genie Energy στον ίδιο χώρο, και με την τελευταία έκκληση του Νετανιάχου στον Ομπάμα, για «επανεξέταση» της υπόθεσης των Υψωμάτων του Γκολάν ", σημειώνει με απροκάλυπτο σαρκασμό, προσθέτοντας ότι φαίνεται ότι "ο Νετανιάχου και οι στρατιωτικοί του "έχουν πιαστεί με το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι" στη Συρία."
 prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες