Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά ξεσπίτωσε 60.000 Καναδούς...

Φωτιά στον Καναδά

Σε κατοικημένες περιοχές έφτασε λόγω των ανέμων το πύρινο μέτωπο στον Καναδά, οδηγώντας στην εκκένωση μιας ολόκληρης πόλης...
60.000 κατοίκων, της Φορτ ΜακΜάρεϊ.

Η εκκένωση της Μακ Μάρεϊ αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Αλμπέρτα, ενώ οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους έχουν προκαλέσει μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πόλης.

Η πυρκαγιά σε δασώδη έκταση κοντά στην πόλη, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, εντοπίστηκε αργά την Κυριακή το βράδυ και επεκτάθηκε στην πόλη χθες Τρίτη λόγω των ανέμων που έπνεαν προς τις κατοικημένες περιοχές.

Σπίτια, επιχειρήσεις και ένα νοσοκομείο καταστράφηκαν από τη φωτιά, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνταν τον ηγέτη του Κόμματος του Άγριου Ρόδου της Αλμπέρτα, τον Μπράιαν Τζιν, ο οποίος έχασε επίσης το σπίτι του από τη φωτιά.

Νωρίτερα, η Αλμπέρτα είχε ζητήσει τη συμβολή του στρατού, καθώς η τεράστια πυρκαγιά καίει για τρίτη ημέρα δασώδεις εκτάσεις και έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής 6.540 στρέμματα.

Προς το παρόν δεν έχουν φτάσει στρατιώτες στην περιοχή για να βοηθήσουν να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Επιπλέον αναστάτωση προκαλεί το γεγονός ότι το μέτωπο βρίσκεται κοντά στις αμμώδεις περιοχές του Καναδά, όπου γίνεται εξόρυξη πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες