Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μυθική Αντίσταση στη Deir Ezzor……

Ο στρατός απωθεί μια επίθεση της  « Daesh » στην πλατεία Panorama στο νότιο άξονα της πόλης της Deir ez-Zor και των πανεπιστημιακών κατοικιών στα ΝΔ όπου διεξάγονται μάχες με διάφορους τύπους όπλων  ελαφρά και βαρέα και ο στρατός σκοτώνει και τραυματίζει δεκάδες τρομοκράτες. Συριακά αεροσκάφη σφυροκοπούν τον ανατολικό και νότιο άξονα του αεροδρομίου της
Deir ez-Zor, ταυτόχρονα με βομβαρδισμούς από πυροβολικό  που στοχεύει κινήσεις των τζιχαντιστών στο νότιο άξονα…..(Tα επιβεβαιώνει και το alalam.)

Συγκρούσεις μένονται στην περιοχή του κοιμητηρίου και καταστροφή οχήματος επανδρωμένου της ISIS εκεί. Μάχες και διάσπαρτα πτώματα των τρομοκρατών στους δρόμους σκοτωμένοι κατά εκατοντάδες.
Ο στρατός περισυνέλλεξε δεκάδες πτώματα τρομοκρατών. Στόχος των τρομοκρατών σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις δεν είναι να καταλάβουν το αεροδρόμιο που άλλωστε είναι ενισχυμένο οχυρό .αλλά συνοικίες της πόλης του δυτικού τομέα που ανήκουν στο στρατό. Ο στόχος τους είναι ν΄απομονώσουν την πόλη και να κυριεύσουν ελεγχόμενες ζώνες ολόκληρες συνοικίες  που ελέγχονται από το στρατό αποκόπτοντας ουσιαστικά την πόλη από το αεροδρόμιο και στερώντας την από δρόμους τροφοδοσίας κι ανεφοδιασμού.
Με απανωτές επιθέσεις στα μέτωπα της πόλης αποπειράθηκαν διείσδυση στο νότο αυτής.
Στόχος της Daesh  ήταν εξ αρχής διείσδυση στον τομέα των κοιμητηρίων γιατί αποτελεί γραμμή ανεφοδιασμού  μεταξύ του όρους Jabal Thardeh και των συνοικιών που έλεγχει ο στρατός. Εκει ο στρατός αγωνίζεται σκοτώντας δεκάδες τρομοκράτες και καταρρίπτοντας αναγνωριστικό αεροσκάφος που βιντεοσκοπούσε τις κινήσεις του.Σφοδρές μάχες και  τώρα στα περίχωρα της ταξιαρχίας Junaid  και στα κοιμητήρια στο Νότο της πόλης.Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης σκοτώθηκαν τουλάχιστον 120 τζιχαντιστές.O ίδιος περιοδεύει στις σχολικές αίθουσες εξετάσεων και διαβεβαιώνει ότι διεξάγονται κανονικά όπως είπε και χθες όλοι οι θεσμοί λειτουργούν κανονικά στην πόλη.
Πολλές αεροπορικές επιδρομές δεκάδες τρομοκράτες νεκροί από αυτές και οχήματα τους κατεστραμμενα σε άλλα μετωπα.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές δεν υπάρχει αλλαγή του στρατιωτικού χάρτη μ΄εξαίρεση ένα θήλακα στο σημείο τομής μεταξύ αεροδρομίου και συνοικιών πόλης που ελέγχει ο στρατός και που ο στρατός καταβάλει προσπάθειες ν΄ανακτήσει κάτι που ευελπιστεί ότι θα το πετύχει τις επόμενες ώρες μην αφήνοντας τους τρομοκράτες να παγιώσουν θέσεις.
To sana  αναφέρει συριακά αεροσκάφη επέδραμαν κατά της «Daech» στη ζώνη του όρους Tharda και στα περίχωρα της Foj 137 και στα περίχωρα του αεροδρομίου σκοτώντας και τραυματίζοντας αρθμό τζιχαντιστών.
Στις 7.30 μ.μ γνωστοποιείται από σχετικά έγκυρη πηγή ότι με αιφνιδιαστική επιχείρηση ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του απελευθέρωσαν τις φοιτητικές εστίες στον άξονα του κοιμητηρίου στη Deir Ezzor.
Μυθική αντίσταση και άμυνα έως εσχάτων της φρουράς του αεροδρομίου και των μονάδων που υπερασπίζονται την πόλη.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες