Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πειραιάς: Ο δολοφόνος ισοπέδωσε το σπίτι αλλά δεν βρήκε τα 18.500 ευρώ!


thepressroom
Τα ερωτικό του πάθος πλήρωσε με τη ζωή του ο άτυχος 82χρονος, που βρέθηκε νεκρός στις 19 Ιανουαρίου 2017 εντός του διαμερίσματός του επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 57.
Το θύμα αρκούνταν στον εύρεση εφήμερων εραστών και συνήθως τους εντόπιζε στο λιμάνι του Πειραιά, στην Πλατεία Τερψιθέας, στην Πλατεία Κοραή κλπ. και στην πλειονότητά τους ήταν άστεγοι και αλκοολικοί. Προσεγγίζοντάς τους, τους έταζε φαγητό, ποτό και ζέστη και έτσι δεν δυσκολεύονταν στο να τον ακολουθήσουν. Με άλλους προχωρούσε σε ερωτική επαφή και άλλοι απλά όταν έφτανε εκεί το θέμα αποχωρούσαν.

Τον 40χρονο άστεγο Πολωνό τον εντόπισε στην περιοχή γύρω από το Λιμάνι και πήγαν μαζί στο διαμέρισμά του εκείνη τη νύχτα. Αφού έφαγε και ήπιε κρασί ο δράστης, σε αυτό το σημείο τον προσέγγισε ερωτικά ο ηλικιωμένος και εφόσον δεν μπόρεσε να αποδειχτεί στη νεκροτομή αν προηγήθηκε ερωτική πράξη, ενδεχομένως εκεί να θύμωσε ο δράστης και να τον στραγγάλισε.

Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν όχι απλά εικόνα έρευνας, αλλά ισοπέδωσης, αφού ο δράστης είχε κατεβάσει μέχρι και τα κάδρα από τους τοίχους ψάχνοντας για οτιδήποτε πολύτιμο και όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το θύμα φρόντιζε να μην φανεί ότι είχε κάποιες οικονομίες στην άκρη, άλλωστε τους έδινε ευτελή ποσά και απλά φαγητό και κρασί και εμφάνιζε έναν σχετικά φτωχικό βίο.

Τα μόνα αντικείμενα αξίας που βρήκε ο δράστης και πήρε, ήταν η βέρα του θύματος που την έβγαλε από το δάχτυλό του, το κινητό του τηλέφωνο και ίσως κάποια λίγα χρήματα που είχε στις τσέπες του. Παρότι όμως έψαξε τόσο πολύ όλο το σπίτι, δεν ανακάλυψε την κρυψώνα με τις οικονομίες του ηλικιωμένου, που ήταν η παπουτσοθήκη έξω στο μπαλκόνι και μέσα σε αυτή είχε κρυμμένα 18.500 ευρώ που τα ανακάλυψαν οι αστυνομικοί.
Στο σπίτι υπήρχαν εκατοντάδες αποτυπώματα λόγω των συχνών επισκέψεων διαφόρων αντρών, με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέχρι που εντόπισε το υλικό μίας κάμερας επί της οδού Ηρώου Πολυτεχνείου, όπου είχε καταγράψει το θύμα να πηγαίνει προς την πολυκατοικία που έμενε, με τη συνοδεία ενός σωματώδη άντρα.
Πλέον η Αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση αφαιρετικά και όσους αστέγους εντόπιζε στα στέκια που συνήθιζε ο 82χρονος, τους συνέκρινε με την εικόνα που είχε, μέχρι που εντόπισε τον Πολωνό δράστη στο Λιμάνι και τον συνέλαβε, πρωινές ώρες της 25ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του θύματος ήταν ασφυκτικός και είχε επέλθει 5-6 ημέρες πριν εντοπιστεί. Πιο συγκεκριμένα, τον 82χρονο συνταξιούχο, πρώην εργάτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εντόπισε νεκρό ο γιος του που τον αναζητούσε και αποφάσισε να πάει στο σπίτι εκείνο μεσημέρι να δει μόνος του τι είχε συμβεί.
Ο γιος βρήκε τον πατέρα του νεκρό στον καναπέ, με εμφανή τραύματα από χτυπήματα και σκεπασμένο με σεντόνι και κουβέρτα, ενώ το σπίτι ήταν όλο άνω-κάτω. Το θύμα έφερε εμφανή χτυπήματα και σημάδια περίδεσης στον λαιμό που οδήγησαν τον ιατροδικαστή στο συμπέρασμα του στραγγαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες