Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τον ... "Παναθηναϊκάκια"

Δικογραφία που αφορά καταγραφή συνομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές του ευθύνες, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η δικογραφία αφορά τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, η οποία αναρτήθηκε στις 10-12-14 στο διαδίκτυο.

Δημιουργεί όμως εύλογες απορίες η δίωξη, δεδομένου ότι τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν τότε αποφανθεί ότι δεν μπορούν να ταυτίσουν τη φωνή που καταγράφηκε με τη φωνή του Αντώνη Σαμαρά.
Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών κατά την αναπαραγωγή του οποίου φέρεται να λέει "πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ..........ι".
Η εν λόγω προτροπή φέρεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ενόψει της απολογίας τους. Το διερευνόμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού.
Για την υπόθεση είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από πολίτη - μέλος επαγγελματικού φορέα, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου,με την οποία ζητούσε να διερευνηθεί το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, θέτοντας ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού.
Ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής.  thepressroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες