Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Να αρθεί το πλαφόν στις μεταθέσεις ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων...

Να αρθεί το πλαφόν στις μεταθέσεις ζητά η Ένωση Δικαστών και ΕισαγγελέωνΝα αρθεί το πλαφόν στις αιτήσεις μεταθέσεων και τοποθετήσεων των δικαστών και εισαγγελέων ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) από την...
πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Ειδικότερα, από τον Άρειο Πάγο ανακοινώθηκε ότι εν όψει των επικείμενων συνεδριάσεων του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (σ.σ.: από το συμβούλιο αυτό γίνονται οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις), όσοι εκ των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών επιθυμούν να μετατεθούν, να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στο αρμόδιο Τμήμα Συμβουλίων του Αρείου Πάγου το αργότερο έως 15 Μαΐου 2017.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, «ο αριθμός των επιλογών στις αιτήσεις μετάθεσης και τοποθέτησης δεν πρέπει να ξεπερνά τις 10».

Τώρα, η ΕΔΕ στην επιστολή της προς την κυρία Θάνου επισημαίνει ότι ο περιορισμός αυτός στις επιλογές «θα δημιουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις παραβίαση της σειράς αρχαιότητας, αφού η δυνατότητα του δικαστικού λειτουργού να προσεγγίσει τον τόπο μόνιμης κατοικίας του θα εξαρτάται από το τυχαίο γεγονός του καλού υπολογισμού και του τρόπου συμπλήρωσης των 10 επιλογών».

Ακόμη, αναφέρει η ΕΔΕ ότι «θα πρέπει επιπρόσθετα να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους για αρκετά έτη»

Και ζητεί η Ένωση από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου να επανεξετάσει το ζήτημα ώστε να αρθεί οποιοσδήποτε περιορισμός στις επιλογές...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες