Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Με τη «σφραγίδα» Αμερικανών και Ευρωπαίων η μοιρασιά των ΜΜΕ...


Μόνο εκπλήξεις επιφυλάσσει το επόμενο διάστημα στην αγορά των media. Και δεν είναι μόνο οι...
νέες συμμαχίες που χτίζονται ή κάποιες άλλες που γκρεμίζονται… Αλλά και ο ρόλος του ξένου παράγοντα στη διαμόρφωση του νέου χάρτη στα ΜΜΕ.
Από την πρώτη στιγμή της κρίσης – για παράδειγμα, οι Γερμανοί είχαν τοποθετηθεί ανοιχτά και με έντονο τρόπο για τις ευθύνες που είχαν και έχουν οι έλληνες ολιγάρχες στη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους.
Βεβαίως η σχέση των ισχυρών ελλήνων επιχειρηματιών που διαθέτουν μάλιστα και ΜΜΕ, με τους γερμανούς και την τρόικα (κουαρτέτο στη συνέχεια) έχει περάσει από σαράντα κύματα.
Ομολογουμένως η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να αξιοποιήσει τις «καταγγελίες» των ξένων για τους έλληνες ολιγάρχες… είτε με τις διάφορες λίστες που φιγουράρουν έλληνες με αδήλωτα ή δηλωμένα χρήματα στο εξωτερικό, είτε με ελέγχους… Ωστόσο η πολιτική βούληση ποτέ δεν είναι αρκετή για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μπει μια τάξη.
Μοιραία όμως προκαλούνται δονήσεις… οι οποίες με τη σειρά τους γεννούν νέα δεδομένα.
Είμαστε λοιπόν σε αυτή τη φάση… Μια φάση που τη χαρακτηρίζει το έντονο παρασκήνιο για την αναδιανομή της επιχειρηματικής επιρροής.
Και για να επιστρέψουμε στην αρχική διαπίστωση περί των εκπλήξεων που έρχονται στην αγορά των ΜΜΕ… Σημειώνεται ότι στη διαμόρφωση του νέου μιντιακού χάρτη ο ρόλος των ξένων, Αμερικανών και Ευρωπαίων, θα είναι καθοριστικός.
Με άλλα λόγια αυτός ο νέος χάρτης θα έχει έντονα το αποτύπωμα των ξένων, αλλά και του επιχειρηματικού «πολέμου» μεταξύ Γερμανών και Αμερικανών.
Κατά συνέπεια ό,τι και να διαρρέουν τα εγχώρια επιχειρηματικά κέντρα για το ποιος θα μπει πού… Πρέπει κανείς να κρατάει μικρό καλάθι, αφού η τελική διαμόρφωση θα έχει τη σφραγίδα των ξένων! Δηλαδή τα ονόματα που ακούγονται αυτή τη στιγμή ως υποψήφια για να συμμετάσχουν στα σχήματα που θα αναλάβουν τον έλεγχο μιας σειράς επιχειρήσεων ΜΜΕ, ενδέχεται να μην έχουν καμία μα καμία βάση!
Και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, στο νέο χάρτη θα αποτυπώνονται οι σφαίρες επιρροής των γνωστών δυνάμεων που παραδοσιακά μοιράζουν τα συμφέροντα τους στη χώρα μας!
Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτό το πνεύμα λοιπόν, θα γίνει η μοιρασιά στα ΜΜΕ.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες