Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Με μισό κουταλάκι Κουρκούμη αυτά τα 10 πράγματα θα συμβούν στο σώμα σας

Με μισό κουταλάκι Κουρκούμη αυτά τα 10 πράγματα θα συμβούν στο σώμα σας

Η κουρκούμη είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική κουζίνα όπως το κάρυ. Το μπαχαρικό αυτό έχει σημαντικά οφέλη για το σώμα.

Παρακάτω είναι 10 τρόποι που το σώμα θα επωφεληθεί εαν ενσωματώσετε την κουρκούμη στην διατροφή σας

Οι Φλεγμονές θα Υποχωρήσουν
Μια βραχυπρόθεσμη φλεγμονή μπορεί να είναι χρήσιμη για την πρόληψη και την καταπολέμηση της νόσου. Ωστόσο, η μακροχρόνια φλεγμονή έχει συνδεθεί με ασθένειες που προκαλούν μακροχρόνιες βλάβες και οδηγούν στον θάνατο. Ως εκ τούτου, έχοντας μια επιπλέον βοήθεια στην μείωση της φλεγμονής σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να διατηρήσει τη συνολική του υγεία. Δεδομένου ότι η κουρκουμίνη του κουρκουμά μπλοκάρει την πρωτεΐνη NF-KB, έχει τη δυνατότητα να καταπολεμά τις φλεγμονές.
Τα Αντιοξειδωτικά θα αρχίσουν να Επιδρούν πιο Αποτελεσματικά
Η κουρκούμη  ενεργεί και ως αντιοξειδωτικό, το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες αντιδρούν με λιπαρά οξέα ή το DNA, προκαλώντας αρνητικές συνέπειες στο σώμα. Ως εκ τούτου, η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών είναι ένα μεγάλο όφελος για το σώμα.
Επιπλέον βοηθά τα αντιοξειδωτικά ένζυμα του σώματος να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και να έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο σώμα. Αυτό έχει πολλά οφέλη.
Βελτιώνει τη Λειτουργία του Εγκεφάλου
Η ορμόνη BDNF, είναι ζωτικής σημασίας για τη διαίρεση και τον πολλαπλασιασμό των νευρώνων στον εγκέφαλο. Η μείωση αυτής της ορμόνης στην ενήλικη ζωή σχετίζεται με μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου. Ωστόσο, προσθέτοντας την κουρκούμη στη διατροφή σας, αυτή η ορμόνη αυξάνεται. Αυτό βοηθά τη λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνει τη μνήμη και αυξάνει νοημοσύνη.
Μειώνει τον Κίνδυνο Εγκεφαλικών Παθήσεων
Σε συσχέτιση με την αύξηση της ορμόνης BDNF στον εγκέφαλο, ο κίνδυνος νόσων του εγκεφάλου μειώνεται. Αυτό οφείλεται στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου ενώ μπορεί ακόμη και να αναστρέψει κάποιες βλάβες που υπάρχουν ήδη στον εγκέφαλο.
Καθυστερεί τη γήρανση & Καταπολεμά τις Χρόνιες Παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία
Οι περισσότερες παθήσεις που σχετίζονται με τη διαδικασία της γήρανσης οφείλονται σε φλεγμονές. Ως εκ τούτου, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του βοτάνου μπορεί να προστατεύσουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από τις ασθένειες που τους απειλούν.
Μειώνει τον Κίνδυνο των Καρδιακών Παθήσεων
Τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων μειώνουν τη λειτουργία τους με το πέρασμα του χρόνου και οι καρδιακές παθήσεις είναι ένας σημαντικός κίνδυνος που οφείλεται σε θέματα ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, η ενσωμάτωση του κουρκουμά στη διατροφή σημαίνει καλύτερη λειτουργία του εσωτερικού τοιχώματος των αγγείων που ονομάζεται ενδοθήλιο.hippieteepee.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες