Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Οι προθέσεις Μαρινάκη για τα ΜΜΕ που κατέχει...

… «κλειδί» των εξελίξεων και στον ΔΟΛ...

Μοιραία όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον Πειραιά και στο επιτελείο του Βαγγέλη Μαρινάκη, για το αν θα...
υπάρξει ή όχι αντίδραση, μετά την ένσταση της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη για τον ΔΟΛ.
Ακόμη όμως και να μην υπάρξει κάποια ανακοίνωση, διαρροή ή άλλη αντίδραση… είναι σαφές ότι το «κλειδί» των εξελίξεων – ανεξάρτητα από την καθυστέρηση που επιφέρει η ένσταση Σαββίδη, βρίσκεται στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με λίγα λόγια αν ο επιχειρηματίας έχει πρόθεση να κρατήσει και να στηρίξει τον ιστορικό οργανισμό, κανένα εμπόδιο όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι δεν θα τον φρενάρει. Η οικονομική του επιφάνεια τού επιτρέπει να έχει την πρωτοβουλία.

Αυτά όμως, ως προς τα επιχειρηματικά. Διότι την ίδια ώρα υπάρχει και ο παράγοντας πολιτική και ειδικότερα η ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις συνομιλίες του υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη για την υπόθεση του NOOR 1… που έφθασε στη Βουλή και εκεί, τόσο η μία πλευρά όσο και η άλλη, ανακατεύουν τα πάντα, από τη δημοπρασία του ΔΟΛ έως τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Εξέλιξη που σε καμιά περίπτωση δεν βοηθάει την ομαλή αλλαγή σελίδας στον ιστορικό οργανισμό που βρίσκεται ξανά στη δίνη μιας πολιτικής αντιπαράθεσης με «λάφυρο» τον ίδιο!

Παρόλα αυτά και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονο παρασκήνιο που παράγεται, τόσο σε πολιτικά όσο και μιντιακά κέντρα, η πρωτοβουλία των αποφάσεων παραμένει στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το μόνο πρόβλημα είναι αν ο εφοπλιστής έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τα ΜΜΕ που έχει στην ιδιοκτησία του (συμπεριλαμβανομένου του ΔΟΛ και του MEGA). Κι αυτό διότι υπάρχουν κενά στην προετοιμασία, σημάδια αμηχανίας, αλλά και θολά σημεία!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι εκτός των Δήμα, Κουτσαυτάκη (συνεργάτες του επιχειρηματία) που έχουν επιφορτιστεί με το κομμάτι της μετάβασης του ΔΟΛ… υπεύθυνος για το δημοσιογραφικό σκέλος του οργανισμού δεν έχει οριστεί… Και το ερώτημα είναι αν την προσεχή Δευτέρα απορριφθεί η ένσταση Σαββίδη ή αν δεν υπήρχε η ένσταση Σαββίδη και ο ΔΟΛ περάσει επίσημα στα χέρια Μαρινάκη… με δεδομένο ότι οι δημοσιογράφοι και το υπόλοιπο προσωπικό θα θεωρούνται απολυμένοι… πώς θα συνεχίσουν να εκδίδονται οι εφημερίδες;

Προφανώς θα τους ζητηθεί αν και απολυμένοι τυπικά να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν τη δουλειά τους! Δυστυχώς όμως, αυτό το προφανές, δεν είναι απαραίτητα και κανονικό! Όχι μόνο γιατί είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ και όσο να ‘ναι βαραίνει… αλλά γιατί ένας απλός τυπικός έλεγχος θα αποδείξει ότι όλοι εργάζονται παράνομα!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες