Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Συνελήφθη Ιταλίδα που πήγαινε στη Συρία για να πολεμήσει κατά του ISIS

Συνελήφθη Ιταλίδα που πήγαινε στη Συρία για να πολεμήσει κατά του ISIS
Συνελήφθη σήμερα κοντά στην πόλη του Τορίνο νεαρή Ιταλίδα, η οποία, όπως γράφει ο Τύπος, ήταν έτοιμη να μεταβεί στην Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές.
Πρόκειται για την Λάρα Μπομπονάτι, είκοσι έξι ετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, είχε μεταβεί ήδη δύο φορές στην Συρία και φέρεται να ήταν έτοιμη να αναχωρήσει και πάλι με προορισμό τη χώρα αυτή για να πολεμήσει υπέρ του Isis.
Τον περασμένο Ιανουάριο, είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα με την Συρία και στη συνέχεια είχε απελαθεί στην Ιταλία. Και ο σύζυγος της Μπομπονάτι, επίσης Ιταλός, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ήταν τζιχαντιστής και είχε χάσει τη ζωή του κατά την διάρκεια επιδρομής σε στρατόπεδο εκπαίδευσης.
Η 26χρονη είχε ασπασθεί τη μουσουλμανική θρησκεία μετά τον γάμο της και είχε παροτρύνει με έμφαση τον άνδρα της να πολεμήσει με τον Isis. Oι εισαγγελείς προσπαθούν να εξακριβώσουν, τώρα, αν η Μπομπονάτι ήταν σε επαφή και με άλλους Ιταλούς, για να τους πείσει να στηρίξουν το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Όχι» του Κατάρ στα 13 αιτήματα για να αρθεί η απομόνωση...

«Όχι» του Κατάρ στα 13 αιτήματα για να αρθεί η απομόνωση - MediaΤο Κατάρ απέρριψε τη λίστα με τα 13 αιτήματα που έθεσαν χθες στη χώρα, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, ως όρο για την...
άρση των κυρώσεων.

Οι αρχές του Κατάρ ανέφεραν πως τα αιτήματα δεν άπτονται λογικής ούτε μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Στη λίστα με τους όρους, οι άλλες αραβικές χώρες ζητούν μεταξύ άλλων από το Κατάρ τον τερματισμό λειτουργίας του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, τη διακοπή των σχέσεων με το Ιράν, αλλά και τον τερματισμό λειτουργίας της τουρκικής στρατιωτικής βάσης και καταβολή αποζημίωσης.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Επικρατείας και Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Ανουάρ Γκαργκάς δήλωσε για το τελεσίγραφο ότι η διπλωματία εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα και πως η εναλλακτική λύση δεν είναι η κλιμάκωση της κρίσης, αλλά οι διαφορετικοί δρόμοι που θ' ακολουθήσουν οι δύο πλευρές...nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες